anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Ehdotan vieraskielistä vihapuheyksikköä

Viime vuoden lopulla saimme kuulla, että poliisi on perustamassa vihapuheyksikköä johon koulutetaan 50 poliisia. Iltalehti uutisoi seuraavaa: "Hallituksen mukaan poliisi aikoo kouluttaa erikseen 50 poliisia viharikollisuuden torjuntaan.

Neuvoston raportti suosittaa, että Suomen on taisteltava erityisesti sosiaalisessa mediassa esiintyvää rasismia, suvaitsemattomuutta ja vihapuhetta vastaan.

Euroopan neuvoston neuvoa-antava komitea on kehottanut Suomea välittömästi tuomitsemaan julkisuudessa vihamielisyyden etnisiä ryhmiä kohtaan, vahvistamaan lainsäädännön ja oikeuslaitoksen roolia rangaista vihapuheesta ja -rikoksista sekä lisäämään poliisien resursseja."

Jos ymmärrän tuon oikein on resurssit kodistettu seuraamaan ainoastaan meitä ns. kantajäyhiä, koska olemmehan oppineet ettei kantaväestöön kohdistuva tuhmapuhe ole rasistista. Euroopan ja kotimaan tapahtumien valossa ja myös tasapuolisuuden nimissä olisi vähintään kohtuullista, että poliisit perustaisivat myös vihapuheyksikön tarkkailemaan keskusteluja, jotka käydään muilla kielillä kuin suomi. Rikostilastoista voidaan ottaa osviittaa mitä kielivaatimuksia tulisi olla. Eli ainakin muutama kaveri jotka osaavat arabiaa ja somaliaa tarkkailemaan näiden kantaväestöön kohdistuvaa vihapuhetta. Mistä sitä tietää, sieltähän voi jäädä ennaltaehkäisevästi haaviin ihan oikea terroristi! 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tämä saattaa tulla teitille yllätyksenä, mutta poliisi seuraa jo, mitä kirjoitetaan Suomessa muilla kielillä kuin suomeksi.

Eipä minulla muuta.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Epäilen vahvasti. "Joku" on tätä poliisista tiedustellut eikä siellä kuulemma ole mm. arabian osaajia.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Arabiankielinen vihapuhe pitäisi saada poistettua niin netistä kuin maamme kaduilta ja moskeijoistakin.

Toimituksen poiminnat