Helsinkiin kaavailtu suurmoskeija loukkaa minua

Luonnehtisin itseni agnostikoksi* ja kaavailtu suurmoskeija loukkaa minua syvästi ja luultavasti monia muita kuin sunnimuslimeja (ainakin pitäisi loukata). Syy on se, että asuntoja kipeästi tarvitsevilta ihmisiltä ja perheiltä viedään asumiseen kaivattuja neliöitä ja ne "ojennetaan" marginaalisen uskonnollisen ryhmän käyttöön, ja kaiken kukkuraksi hyvin keskeisellä paikalla.

Jos nyt oikein käsitän esim. tästä HS:n artikkelista, niin tämä suurmoskeija tulisi käytännössä sunnimuslimien käyttöön: "BAHRAINILLA ON tiivis suhde Saudi-Arabiaan, suureen naapuriinsa ja Lähi-idän mahtimaahan.

Saudi-Arabian valtionuskonto on wahhabismi. Se on sunni-islamilaisuuden jäykin ja kirjaimellisin uskontulkinta. Siitä on syntynyt myös salafismi ja sen äärimuoto, joka yllyttää muslimeja jihadistiseen sotaan länttä ja islamin toista päähaaraa, shiioja, vastaan."". Tuossa lienee kaikki oleellinen. Maailmassa ei ole "ilmaisia lounaita", eli sunni-moskeija keskelle Helsinkiä aivopesemään muslimeja?

Eikös shiioille pitäisi olla sitten myös keskeinen paikka missä harjoittaa omaa versiotaan kyseisestä uskonnosta? Entäs jos tuohon olisi ehdotetttu Isoa Kirkkoa? Minkälaisen älämölön muslimit olisivat nostaneet ja sitä kautta näitä myötäilevät poliitikot?

Ylipäätänsä näitä uskonnollisia rakennuksia voisi kaavoittaa jonnekin sivummalle, kun ne aina loukkaa kuitenkin jotain ja ennen kaikkea, koska se on arvokkaan tonttitilan typerää ja tehotonta käyttöä. Yksityisellä rahalla ja yksityiselle tontille eikä keskelle "sekauskonnollista" asutusta voisi olla lähtökohtaisesti OK.

* "Agnostisismi tai agnostismi (kreik. α- a-, ei + γνώσις gnōsistieto) on käsitys, jonka mukaan tiettyjen olemassaoloa koskevien väitteiden –erityisesti Jumalan tai yliluonnollisen olemassaoloa koskevien väitteiden – totuusarvoa ei tiedetä tai ei voida tietää. Agnostismi ei tarkoita välttämättä uskonnottomuutta. Vaikka agnostikko kieltää esimerkiksi kristillisen jumalan olemassaoloa koskevan tiedon olemassaolon, agnostikko ei välttämättä ole ateisti eli hän saattaa silti uskoa Jumalaan, esimerkiksi ”tunteellisin perustein”." –Wiki

anttihalonen
Sitoutumaton Helsinki

Ainainen yrittäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu