anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Poliitikon ns. lähipiiri saa laskutettavaa

Lähipiiri tekee rahaa eikä kukaan tiedä mistään mitään. Otetaan Mauri Pekkarinen: "Euroopan tasolla poikkeukselliseksi luonnehdittu, suoraan budjettirahoitukseen perustuva tukijärjestelmä astui voimaan 1.1.2011, ja sen esitteli silloinen elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk).

Pekkarinen, joka toimii energia-asiat valmistelevan eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtajana, vakuutti Lappilainen-lehdelle syyskuussa 2011, että hänen suvussaan tai lähipiirissään ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi "ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä"." 

Ja kuinka ollakaan Tuulimari Fareed (os. Pekkarinen) ja miehensä Taamir työskentelevät tiivisti juuri Tuulivoiman parissa. Mauri ei luonnollisesti tiedä asiasta mitään "Mauri Pekkarinen, vakuutitte syyskuussa 2011, että lähipiirissänne ei ole ainuttakaan kansalaista, joka olisi "ollut tai olisi tänään mukana omistajana tai sijoittajana tuulivoimabisneksessä".

Kuitenkin sekä vävysi että tyttäresi ovat mukana jo marraskuussa 2008 perustetussa Ges Partnersissa." -IL:n uutinen.

Miapetra Natri puolestaan lobbaa Brysselissä europarlamentaarikon roolissaan lisää pakolaisia Suomeen. Kuulemma "Puolet Välimeren yli kiikkerissä kumiveneissä saapuvista syyrialaisista turvapaikanhakijoista voisi olla akavalaisia.". ja "Tälläkin hetkellä balkanilaisen maantien laitaa taivaltaa jalan joukko matematiikanopettajia, arkkitehtejä, taloustieteilijöitä ja hammaslääkäreitä. Erityisen paljon on liikkeellä opiskelijoita." -Lähde

Todellisuus on tietysti sitten jotain aivan muuta kuten TEM paljasti: "työ- ja elinkeinoministeriön ennakkotietojen mukaan julkisuudessa esitetyt arviot koulutustasosta ovat olleet ylioptimistia.

– Ammatillista koulutusta ei kovin paljoa ole, sitä löytyy noin 10–20 prosentilta, korkeasti koulutettuja on selvästi alle 10 prosenttia, Puisto luonnehtii.

Lisäksi joka viides ei Puiston mukaan ole edes omalla äidinkielellään luku- ja kirjoitustaitoinen ja englantia hakijoista osaa enimmillään joka kymmenes." -Lähde

Mihinkään mitenkään ei liity se, että Miapetran mies Pasi on Luona Oy:n osakas. Luona Oy tahkoaa rahaa VOK:eilla. 

Kuvaavaa on tietysti se, että pääministerinä istuu koplaamisen mestari: "Juha Sipilän yhtiö oli synnyttämässä jätevesiasetusta, joka velvoitti suomalaiset hankkimaan tuhansien eurojen arvoisia jäteveden puhdistuslaitteita. Samaan aikaan Sipilän yhtiö kehitti ja valmisti juuri sellaisia laitteita." -Suomen Uutiset. 

Sipilän lähipiiristä löytyy myös hämmennystä: "PÄÄMINISTERILLÄ LÄHEISET YHTEYDET TALVIVAARAN URAKOITSIJAAN" uutisoi Kansanuutiset. "Juha Sipilä kieltää tietävänsä nykyisin ”mitään” serkkujensa yritystoiminnasta, jossa hänen lapsilleen siirretty sijoitusyhtiö on osakkaana."

Nasima Razmyar puolestaan istuu "suoraan" kahdella pallilla; kansanedustajan roolissa lobbaamassa lisää pakolaisia/tekemässä asiasta päätöksiä ja mukana Viittakivi Oy:ssa, joka tarjoaa vokkeja. Jääviys ei kuulu suomalaisten poliitikkojen sanastoon.

Listasta muodostuisi aivan liian pitkä, jos sinne listattaisi kaikki vähintäänkin kyseenalaiset kytkökset mitä poliitikoillamme on, mutta saanette pointin. Toisekseen, suurin osa diilatuista keikoista on ns. hyville kavereille ja niistä on lähes mahdotonta saada tietoa.

Tuntuu suorastaan siltä, että eduskunnan on vallannut hälläväliä-asenne - lypsetään härskisti itselle ja lähipiirille fyrkkaa vielä kun pystyy ja sen jälkeen ns. hippulat vinkuu. 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomessa on päästetty tämä härski oman edun ottaminen julkisilla rahoilla liian pitkälle. Esteellisyydestä ei välitä enää kukaan, kaikki nämä väärinkäytökset ovat hyvin tiedossa oikeuskansleria myöten, mutta epäkohtiin ei olla puututtu.

Pitääkö jonkun yksityisen ihmisen tehdä asioista rikosilmoituksia ja tutkintapyyntöjä ym. kanteluja ennen kuin viranomaiset hoitavat työnsä niin kuin kuuluu.

Ei missään muualla maailmassa katsottaisi ministerin väärinkäytöstä läpi sormien, niin ettei sitä tuomittaisi. Syöttötariffi, valtion takuuhinta tuulisähkölle syö arvion mukaan yli 4000 miljoonaa 12 vuoden aikana. Ei tämä ole mitään napeilla pelaamista enää.

Tämä näkyy valtuustojen päätöksissä myös jo, tukirahoilla on varaa lobata ja hoitaa tutustumismatkoja ja hyviä tarjoiluja seminaareihin joissa puhujina ovat tuen saajien puhe-ammattilaiset vaatimuksineen.

Pakko tällainen peli on joskus lopettaa, ja nyt organisaation puhdistukseen on valmiudet, jos ei ennemmin niin viimeistään vaaleissa pitää jättää pahimmat oman edun kähmijät ulos eduskunnasta.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Vaaleissa olisi tosiaan mahdollisuus tehdä kunnon tuuletus, mutta pahoin pelkään, että samoille vanhoille syöttöporsaille ne äänet kannetaan ja piiri pieni pyörii taas.

Toimituksen poiminnat