anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Seitsemän veljeksen "kaivos- ja metsäpisnes"

  • Seitsemän veljeksen "kaivos- ja metsäpisnes"

Tällä kertaa kultapotti menee Australiaan: "Australialainen kaivosyhtiö Avalon Minerals on vakuuttunut, että Hämeen maaperässä voi olla merkittävä kultaesiintymä, Yle kertoo. Professori Olli Tahvosen mielestä Suomi antaa luonnonvaransa ulkomaisille yhtiöille liki ilmaiseksi.".

Samaan aikaan toisaalla...

(Turkan) Seitsemän veljeksen oma "kaivospisnis" nielee yhä uusia rahavuoria; "Hallitus täydentää summalla ensi vuoden varsinaista budjettia, joka on jo eduskunnan käsittelyssä. 107 miljoonan euron ympäristövakuus tulee 100 miljoonan euron pääomitusvarojen päälle. Pääomitus on jo valmiiksi budjettiehdotuksessa.

Yhtiö on tarkoitus myydä yksityiselle taholle, mutta valtio sitoutuu etukäteen ottamaan ympäristöriskit piikkiinsä seuraavan viiden vuoden ajan.

Pääomitus koskee Terrafame Groupia, ympäristövakuutukset kaivostoimintaa harjoittavaa Terrafame Oy:tä. Näin veronmaksajien suorat ja epäsuorat vastuut ex-Talvivaarasta nousevat ensi vuoden budjetilla 207 miljoonaan euroon.

Kuluvan vuoden budjetista Terrafamea on pääomitettu 182,5 miljoonalla eurolla. Nämä rahat riittävät tammikuun lopulle."

Eli jos/kun Terrafame lopulta myydään, sinne on pumpattu pari miljardia veronmaksajien rahaa ja lisää menee, koska uusi omistaja voi rauhassa paskoa ympäri lappia seuraavat viisi vuotta ja sinä maksat. Hieno diili.

Toisin sanoen veljesten maaperä on täynnä rikkauksia, mutta ne ojennetaan ulkomaille ja itse väkerretään jotain aivan sekasikiötekniikkaa mikä nielee järkyttävät summat veronmaksajien rahaa.

Lopuksi katsaus tulevaan. Huhujen mukaan seitsemän veljestä on yhtiöittämässä Metsähallitusta ja onkin syytä olla erittäin huolissaan, että metsät ja pohjavedet myydään polkuhintaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei voi muuta kuin todeta että harvinaisen tyhmää ja lyhytnäköistä on Suomen hallitusten tekemiset olleet koko EU:n ajan ja vähän aiemminkin eli 90-luvun alusta. Tänäkin päivänä Talvivaarat ja Guggenheimit osoittaa ettei ainakaan suomalaisten euja ajeta.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Joo, ei ole oikein putkeen mennyt hommat; palvelut alas, verot ylös ja velat tappiin. Kohta ollaan IMF:n sylissä ja ne sitten imee posket lommolla loput.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Afrikassakin edes joku paikallinen rikastuu kaivostoiminnasta. Suomessa edes korruptiorahat eivät jää tänne.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tällä kertaa kultapotti menee Australiaan:

Mikään laki Suomessa ei estä suomalaista yhtiötä tekemästä valtausta. Ehkä yrittäjä Antti Halosen pitäisi aloittaa joukkorahoituskampanja.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Sepä juuri. Miksei valtio ole investoinut vaikka 200Me ns. "oikean", perinteisen kaivosyhtiön perustamiseen. Ruotsillahan tällainen yllättäen on ja hyvin menee.

Toimituksen poiminnat