anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Guggelin sijasta kukkaa?

  • Guggelin sijasta kukkaa?

Kannabiksen laillistaminen on osoittautunut varsinaiseksi rahasampoksi verottajalle Yhdysvalloissa. Colorado, jossa on karkeasti ottaen sama populaatio kuin Suomessa, on 200m USD verotulojen vuosivauhdissa. Kaksisataa miljoonaa pelkkinä veroina, puhumaattakaan kokonaisliikevaihdosta ja sen työllistävästä vaikutuksesta (+ lisääntyvä turismi, vink, vink)! Sillä kustannettaisi uusi Guggeli joka vuosi. Talvivaara saisi osansa ja Anne Bernerin projekteihin loput. Jos nyt siis väkisellä halutaan polttaa sitä kassaa.

Positiivisia esimerkkejä löytyy runsaasti, joten homman kannattavuutta ei tarvitse arvailla. Hyvät päättäjät, ollaan kerrankin etulinjassa rikkomassa rajoja, eli vanhoillisia lakeja ja laillistetaan kannabis. Tehdään hillot eli gillat himaan!

Ps. Berliinissä kokeiltiin Guggelia ja seuraavaksi kukkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JonneKlockars kuva
Jonne Klockars

Olen täysin samaa mieltä Antin kanssa. Herlin taisi kirjoitella että Suomi seuraa Amerikkaa joten täällä pitäsi olla laillista kannabista 10-15 vuoden kuluttua. Toivotaan parasta.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Tietty potentiaaliseen verokertymään vaikuttaa olennaisesti veroaste, ja maamme tuntien veronuppi olisi kiertymässä aika herkästi kaakkoon. Tämä kääntyisi helposti itseään vastaan - jos laillisen koffarikannabiksen tiskihinta olisi kahdenkympin luokkaa per gramma, ei meno paljoa eroaisi nykyisestä maanalaisesta kaupasta.

Toki moni suomalainen varmasti ostaisi laillisesta lähteestä ihan vain hyvän mielen takia, mutta turistituloja se rokottaisi (suomalainen laiton kannabis on eurooppalaisessakin mittakaavassa kallista).

Coloradossa kannabista verotetaan 2,9% myyntiverolla/alvilla, paikallishallinnon verolla joka vaihtelee alueittain, sekä kymmenen prosentin osavaltion verolla (http://www.coloradonorml.org/information/taxes).

Toimituksen poiminnat