anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Apinaa koijataan

Kansanmies ja sikarimiesten vihollinen Timo vastuut-ei-kasva Soini taas puhumassa pehmeitä ja yrittämässä valehdella itselleen pisteitä jo niin kovin väsähtäneellä liturgialla. Päivän uutinen tietää kertoa, että Kreikkaan ollaan puljaamassa taas 50-100mrde pottia; "Ulkoministeri Timo Soini tulkitsee, että hallitusohjelma kieltää selkeästi uuden tuen myöntämisen Kreikalle. EU-komissio on arvioinut Kreikan avun tarpeeksi jopa 50-100 miljardia euroa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps) pitää tiukasti kiinni näkemyksestä, ettei Suomi voi enää tukea Kreikkaa sen pyytäessä mahdollista kolmatta apupakettia.

– Lähtökohta on tietenkin se, että Suomen vastuut eivät saa kasvaa. Se on hallitusohjelman kirjaus, Soini sanoi perjantai-iltapäivänä Ilta-Sanomille."

Anteeksi, mutta oliko tämä samainen Timo joka vaalien alla oli tekemässä kynnyskysymystä vastuiden kasvattamisesta, mutta hallitukseen päästyään mukana myöntämässä uutta pakettia Kreikalle? Tässäkin Timo höpisee tapansa mukaan omiaan. Suomen sitoumukset EVM:lle ovat Valtiovarainministeriön viimeisen raportin mukaan 11,14Mrde. Sivulla yksi kohdassa "Vaadittaessa maksettava pääomaosuus". Oliko epäselvää? Jutta ja Jyrki hoitivat nimet alle ja nyt ei enää vikinä auta. Soini ja Sipilä voi imeskellä niitä papereita maailman tappiin ja yrittää siinä sivussa sumuttaa äänestäjiä. Olisihan se ihan virkistävää, että kerrankin puhuisivat totta selvän asian äärellä. Mutta koska sitä ei tule tapahtumaan, jäämme mielenkiinnolla seuraamaan tätä teatteria ja minkälaisin sanakääntein tätä selitetään kansalle. "Me tienataan tällä" ei taida ottaa enää tulta...

Ps. Haluaisin muistuttaa, että Kreikalle jo maksetuista 220Mrde on jäänyt Kreikkaan 5% ja loput 95% ovat olleet läpiajorahaa Eurooppalaisille pankeille. Ja seuraavaksi käsi ojossa on Italia. Summat ovat kohta sen verran hurjia, että joku voisi äityä toteamaan koko EU:n olevan varainsiirtomekanismi veronmaksajilta pankeille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Suomihan maksoi heti alkuun sen 1,44mrd ja sitoutui vaadittaessa maksamaan 11,14 mrd.. Yhteensä vastuut siis 12,58mrd. Näistä ei kai "kannettua vastuuta" toistaiseksi ole enempää kuin 1,44 ja vielä "kantamattomana" odottaa käsittääkseni tuo 11,14mrd..

Ja sopparissahan muistaakseni oli maininta että tuo huijarifirma voi vaatia lisääkin pääomia jos tarvetta ilmenee. Tämä firmahan on myös kaiken oikeudellisen vastuun ylä- ja ulkopuolella.

En sitten tiedä kuinka paljon Soinilla tai muilla on asiaan vaikutusvaltaa. Luvattu mikä luvattu.. Yrittihän sitä monet vastustaa, mutta jos tarvitaan niin tarvitaan.

Vastuuthan sinänsä ei tietenkään kasva ennenkuin tuo mekanismin alkuperäinen n. 700mrd lupauspotti on kierrätetty sitä himoitseville ja tehty päätös lisäpääomittamisesta joka ylittää tuon perustettaessa sovitun sitoumuksen..

Niin ja koska Suomikin on muun Euroopan tapaan persaukinen ja korviaan myöten veloissa, täytyy nuo luvatut pääomat kuitenkin lainata jostain.. Kai niissäkin joku korko on vielä joka ois ehkä hyvä laskea vastuisiin myös.

Pankkiirit ne vain lihoaa. Lainataan valtioille fyrkkaa kierrätettäväksi himmeleiden läpi sinne mistä se on tullutkin.

Hieno systeemi. Me tosiaan tarvitaan semmonen...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kreikka, Italia, Ranska, Saksa.. Lista jatkuu ja ei pankkiirit tyhmiä ole, rahaa otetaan niin kauan, kuin sitä annetaan.

Kaikissa porukoissa ei ehkä kannattaisi olla mukana.

Toimituksen poiminnat