anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Terveisiä EU:sta: 44547 asetusta

"Suomi on kuulunut Euroopan unioniin 1. tammikuuta 1995 alkaen. Tuosta päivästä tähän hetkeen eli perjantaihin 19.9.2014 mennessä Euroopan unioni on laatinut käsittämättömät 44547 asetusta, direktiiviä tai päätöstä.

Eräiden arvioiden mukaan kaikesta sääntelystä vajaat 60 prosenttia on sellaista, jolla on suoria tai välillisiä vaikutuksia yritysten toimintaan. Näin ollen EU on Suomen jäsenyyden aikana laatinut lähes 27 000 yritystoimintaa koskevaa säädöstä."

Kirjoitti Yrittäjät vuonna 2014. Tietäen suomalaisten poliitikkojen jämpitiyden puolustaa oman maan etuja, veikkaisin, että kovin montaa asetusta ei ole tohdittu lähettää bumerangina takaisin järjettömänä. Voi vain arvailla tuon asetusviidakon kustannuksia yrittäjille. Tässä eräs esimerkki lukemattomien joukosta (nämä siis alunperin EU-asetuksia): 

"Varustamoiden pitää tehdä uudistusten vuoksi aluksilleen kalliita remontteja, joiden hinta voi nousta jopa satoihin tuhansiin euroihin.

Suomen Matkustajalaivayhdistyksestä kerrotaan, että aluksen korjaaminen voi maksaa enemmän kuin uuden laivan ostaminen. Pahiten kiristykset iskevät vanhalla kalustolla sisävesillä ajaviin varustamoihin.

Yhdistyksen mukaan useat varustamot ovat lopettamassa toimintaansa lähitulevaisuudessa kustannusten vuoksi.

– Nyt on muutama isompikin varustamo lopettamassa viimeistään silloin, kun kaikki uudet määräykset ovat voimassa, sanoo toiminnanjohtaja Pekka Haltia lehdessä." MTV. Asetuksilla tapettu, aamen.

EU:n asetusautomaatti nimeltä Bryssel on suomalaiselle mielenluonteelle erityisen tuhoisa, koska pelkäämme vastuuta ja toisaalta olemme hyvinkin hanakasti saattamassa voimaan ja valvomassa kaiken mitä sieltä Brysselistä tänne lähetetään. Tässä kun on viime päivät saanut lukea aika yksipuolista uutisointia EU:n autuudesta, niin kannattaisi varmaan tasapuolisuuden nimissä kysäistä pk-yrittäjien mielipidettä, onhan se Suomen suurin työllistäjä.

Jätettäköön tässä mainitsematta vahva euro, joka on toiminut vientivetoisen Suomen ankkurina ties kuinka monta vuotta. Eikä myöskään mainita sitä, että Suomen vienti ei ole vieläkään palautunut vuoden 2009 tasolle. Eikä sitä, että 95% Kreikan tukirahoista meni "läpiajona" suoraan europankeille. Nettojäsenmakset paukkuvat jo yli miljardissa jne. Jätetään nämä muille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Varmaan eron jälkeen yrityselämäämme helpottaa kun 27000 asetusta poistuu savuna ilmaan ja noiden 44547 asetuksen poisto tuo meille käsittämättömän määrän sellaisia kansalaisvapauksia joita nyt ei ole.

Sitten voidaan hihhuloida muihin unionimaihin siitä kuinka vapaata meillä onkaan niihin verrattuna.
Voi tosin olla hieman vaikea kaupata uusia laivoja muualle kun ne eivät enää täytä päästö- tai muitakaan vaatimuksia jotka niitä tälle hetkellä koskee mm turvallisuuteen ja merikelpoisuuteen liittyen.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Yrittäjien mielipide löytyy tästä

https://www.yrittajat.fi/tiedotteet/538197-ison-br...

Monissa säädöksissä suomalaiset itse pistävät pykälät piirun verran tiukemmiksi kuin niitä täytyisi laittaa,joskus jopa keksivät omia.
AVIn tarkastajatkin löytävät aina jotain uutta korjattavaa työtilojen suhteen, mutta jos ihmisten turvallisuutta parantavia asioita perustellaan sillä että ei ennenkään ole mitään tapahtunut,niin ei tuokaan ihan luottamusta nosta.
Ja ikävä kyllä jos jotain tapahtuu niin silloin kysytään miksi ei mitään oltu tehty turvallisuuden eteen ja vaaditaan jonkun päätä vadille.

PS. näytti siltä että myös IMOlla on tässä näpit pelissä

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Toimitusjohtaja Pentikäisen poliittisesti korrektia lotinaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Esimerkki tuotestandardista/-suosituksesta:
Eeuussa suunnitellaan uunikintaiden standardointia. Jos sellainen tulee joskus voimaan, se tarkoittaa että kaikissa maissa jokaikinen tehdas saa tehdä ihan millaisia tahansa. Mutta jos yrittää myydä niitä, niin valmis standardi helpottaa ja mahdollistaa kaupankäynnin. Ei tarvitse muuta kuin ilmoittaa että tuote X on valmistettu standardin xyz123 mukaisesti. Jokainen tietään tarkasti mistä on kysymys.

Tiedän vain yhden tapauksen jossa eeuun standardista on ollut haittaa, kankaiden palonesto: Persunuoret ovat jo monta kertaa uhonneet polttavansa EU:n lipun, vuosi sitten Mikkelin torilla se ei syttynyt, piti leikellä saksilla palasiksi. Tämän vuoden mielenilmauksessa sama juttu, nyt eivät jaksaneet leikellä kuin tähdet irti:)

On surullista että mm. eeuun kuluttajasuojelua mollataan inhottavasti.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On surullista että mm. eeuun kuluttajasuojelua mollataan inhottavasti."

Ennen EU:ta ei Suomessa juuri vedetty ainakaan sähkötuotteita myynnistä, nyt näitä vedetään lähes päivittäin hengenvaarallisina, CE tunnus ei takaa yhtään mitään. Käytännössä mitään kuluttajansuojaa ei ole muista eu-maista ostetuille tuotteille, eli kyllä saat reklamoida mutta jos myyjä ei halua korvata niin omillasi olet ja oikeudenkäynti tulisi maksamaan maltaita.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Katsoin tänään YLE areenalta Jahvetin viimeisen radiopuheen jossa hän kertoi miten paljon vastailla kuuntelijoiden kirjoituksiin lakiasioissa kun uusia lakeja tulee suoltamalla.
Tämä vakava tilanne oli 1945 ja siitä on 70vuotta ja sen jälkeen on tullut vielä uusiakin lakeja vuosittain.
Positiivisesti ajateltuna tämä on vain alkuverryttelyä.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

"Länsiuusmaalaiselle viljelijälle alarajan rikkominen 0,4 eläimellä muodostui kohtalokkaaksi. Viranomainen ilmoitti, että se perii koko vuoden eläintuet takaisin, koska viljelijä on nostanut niitä perusteetta.

Lisäksi seurasi rangaistus.

– Ja koska tämmöinen suuri rikos on menty tekemään, tukia ei makseta seuraavanakaan vuonna, minulle ilmoitettiin.

Viljelijä menetti tukia noin 30 000 euroa. Sen seurauksena hän lopetti nautojen kasvattamisen, vaikka tilalla oli ollut karjaa yhtäjaksoisesti 1500-luvun alusta lähtien.

– Mihinkään ei voi valittaa, vain takapihalle voi mennä huutamaan pahaa oloaan.

Kolmelle pojalleen hän ei suosittele maatalouden harjoittamista.", http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/naudat-52170

Tuhansien murheellisten laulujen maa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Antti, ilmoitapa viljelijän nimi ja paikkakunta. Juttusi on niin merkittävä että se pitää tarkistaa. Minä soitan ja menen käymään tilalla.
Älä usko kuulupuheisiin!

Pekka Iiskonmaki

Ei Suomikaan huono ole. Tuhat lakia suolletaan vuodessa.

Toimituksen poiminnat