anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

EK ajaa maahanmuuton kautta työttömyysreserviä?

Kaduntallaajalle ei äkkiä aukene logiikka sen taustalla miksi veronmaksajien rahoilla lennätetään tänne vuositasolla tuhatpäin maahantulijoita, vieläpä hyvin erilaisista kulttuuritaustoista, sosiaalihuoltoa ja järjestyksenvalvontaa kuormittamaan. Viittaan tässä nyt siis ns. työperäiseen maahanmuuttoon, joka on se ylivoimaisesti suurin osa maahantulijoista. Ja kaikki tämä vieläpä laman keskellä, suurtyöttömyyden aikaan.

Näennäinen järjettömyys asettunee aika lähelle totuudenmukaisia uomiaan EK:n intressien kautta. EK:n jäsenet ovat suuria vaalirahoittajia sekä työllistäjiä ja heidän ääntä poliitikot kuuntelevat hyvin herkällä korvalla. Ei varmaan olla siis kaukana totuudesta, jos spekuloidaan, että EK:n intresseissä on luoda suuri työttömyysreservi, jotta palkat pysyvät niin sanotusti kurissa. Kaiken tämän lystin maksaa sitten itse se työväki veroistaan. Kaunista.

SAK:n Tukiainen lienee maahanmuuttokiiman ytimessä:

"SAK keskittyisi mieluummin työttömien maahanmuuttajien ja kantaväestön työllistämiseen.

– Meidän mielestä parempi olisi kouluttaa ja työllistää Suomessa työttömänä oleva maahanmuuttajaväki ja tietenkin myös kantaväestö, joka on työttömänä, mieluummin kuin lisätä maahanmuuttoa, toteaa SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen.

Toissavuoden tilaston mukaan Suomen väestöstä ulkomaalaista syntyperää on reilut viisi prosenttia. SAK:n Tukiaisen mielestä lausunnoissa on kyse vain sumuverhosta, jolla elinkeinoelämä haluaa ajaa palkka-alea."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

EK:le ei riitä mikään, vaan voittoa saatava lisää seurauksista välittämättä.

Suomeen voi EU/EFTA-alueelta muuttaa töihin jo nyt vapaasti. Tämä ei kuitenkaan riitä. EK halunnee ajaa Suomen siihen tilaan, jossa työvoimakustannukset ovat Euroopan halvimmat. Tämä onnistuu parhaiten romahduttamalla nykyinen sosiaaliturva- ja koulutusjärjestelmä suurten väestönsiirtojen avulla vaikkapa esim. Afrikasta.

Maahanmuuttoa lisäämällä saadaan vähitellen käyntiin paljon kaivattu sisäinen devalvaatio. Näin ollen nykyisten Suomessa asuvien työttömien koulututtaminen ja työllistäminen ei riitä EK:lle, vaan jotta EK:n kaipaama sisäinen devalvaatio saataisiin kunnolla käyntiin, tarvitaan lisää väestön siirtoja EU/EFTA-alueen ulkopuolelta Suomeen. Tätä politiikkaa tukevat (tosin vaihtelevilla perusteilla) Suomessa mm. Kepu, Kokoomus, SDP, Vihreät, Vasemmisto ja RKP.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Niin, olen myös ymmärtänyt, että tavoitteina on a) saada halpaa työvoimaa, b) joka ei oikeuksiensa perään kysele, c) ja syrjäyttää ne suomalaiset jotka kyselevät ja d) ne jotka vaativat vielä kohtuullista palkkaakin.

Siinä siis syitä kerrakseen.

Sinällään en näe ongelmaa marjanpoimijoissa tai muussa sellaisessa työväessä, joka ei oikeasti kilpaile työpaikoista suomalaisten kanssa. Samoin on vain plussaa saada Suomeen sellaista koulutettua aivomassaa, jonka koulutuksen on jokin toinen maa maksanut. Mutta he tässä tuskin lienevätkään ongelmana.

Palkka-alea halutaan varmasti ajaa monilla muillakin eri perusteilla, josta merkittävin lienee suomalaisten työntekijöiden kilpailuttaminen halpamaiden työntekijöitä vastaan globaalissa tuotantotaloudessa.

Viimeisin palkka-ale-argumentti on sisäisen devalvaation toteuttaminen, joka tosin vaikuttaa oudon yksipuoliselta tavalta – normaalistihan devalvaatio iskee rahan arvoon kaikilla talouden osa-alueilla, mukaan lukien lainat ja omaisuustulot.

Toimituksen poiminnat