EK ajaa maahanmuuton kautta työttömyysreserviä?

Kaduntallaajalle ei äkkiä aukene logiikka sen taustalla miksi veronmaksajien rahoilla lennätetään tänne vuositasolla tuhatpäin maahantulijoita, vieläpä hyvin erilaisista kulttuuritaustoista, sosiaalihuoltoa ja järjestyksenvalvontaa kuormittamaan. Viittaan tässä nyt siis ns. työperäiseen maahanmuuttoon, joka on se ylivoimaisesti suurin osa maahantulijoista. Ja kaikki tämä vieläpä laman keskellä, suurtyöttömyyden aikaan.

Näennäinen järjettömyys asettunee aika lähelle totuudenmukaisia uomiaan EK:n intressien kautta. EK:n jäsenet ovat suuria vaalirahoittajia sekä työllistäjiä ja heidän ääntä poliitikot kuuntelevat hyvin herkällä korvalla. Ei varmaan olla siis kaukana totuudesta, jos spekuloidaan, että EK:n intresseissä on luoda suuri työttömyysreservi, jotta palkat pysyvät niin sanotusti kurissa. Kaiken tämän lystin maksaa sitten itse se työväki veroistaan. Kaunista.

SAK:n Tukiainen lienee maahanmuuttokiiman ytimessä:

"SAK keskittyisi mieluummin työttömien maahanmuuttajien ja kantaväestön työllistämiseen.

– Meidän mielestä parempi olisi kouluttaa ja työllistää Suomessa työttömänä oleva maahanmuuttajaväki ja tietenkin myös kantaväestö, joka on työttömänä, mieluummin kuin lisätä maahanmuuttoa, toteaa SAK:n työ- ja elinkeinojohtaja Matti Tukiainen.

Toissavuoden tilaston mukaan Suomen väestöstä ulkomaalaista syntyperää on reilut viisi prosenttia. SAK:n Tukiaisen mielestä lausunnoissa on kyse vain sumuverhosta, jolla elinkeinoelämä haluaa ajaa palkka-alea."

anttihalonen
Sitoutumaton Helsinki

Ainainen yrittäjä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu