anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Kreikka vs paperitiikeri nimeltä EU

  • Kreikka vs paperitiikeri nimeltä EU

EU-Kreikka -neuvottelujen seuraaminen on kuin katsoisi huonoa komediaa. Pieni maa vedättää, kääntää, vääntää, hämmentää ja EU-johtajat myötäilevät, uhkailevat, peräytyvät. Mukkelis, makkelis ja pyllymäkeä. Tänään tulleen uutisen mukaan Kreikka aikoo järjestää kansanäänestyksen ehdotetusta tukipaketista. No, sen lopputuloksen voi arvata.

Tämä on tätä Kreikan jos-ette-anna-rahaa-niin-sitten -uhkailua, jota on jatkunut jo useamman vuoden. Ikään kuin maailma loppuisi, jos Kreikka eroaisi eurosta. Ei se lopu. Finanssimarkkinoilla tulee turbulenssia, se on selvä, mutta joskus se isku on otettava leukaan. Kriisi on se pelikortti millä Kreikka pelaa. Sillä se lypsää rahaa niin kauan kuin pystyy ja polttaa ne maan sisäiseen korruptioon. Mikä perkele siinä on niin vaikea käsittää, että jokainen lainaeuro lisää on menetetty euro. Kreikkaan on jo kaadettu järisyttävät summat rahaa ja kansa senkun kurjistuu. Missä nekin rahat on?! Minne ne meni?

On suorastaan pelottavaa, että EU:n johto on näin nyhveröä - kelvotonta - porukkaa ja voi vain arvailla mitä tapahtuu kertaluokkaa isommassa kriisissä. Juokseeko johto silloin kukin eri suuntiin ja työntää päät pensaaseen? Eikun anteeksi, voimmehan jo nyt päätellä mitä se tekee. Se työntää kätensä jäsenmaiden veronmaksajien taskuihin ja ojentaa tukot eteenpäin markkinoille kysyen pelokkaana "riittääkö?".  

EU haluaa itselleen lisää päätösvaltaa, mutta samaan aikaan se on täysin kyvytön ratkomaan kriisejä ja tekemään kiperiä päätöksiä. Nyky-EU on pienoisen Kreikan edessä kuin ajopuu, jonka selässä johto ratsastaa kohti vesiputousta - mitä sitten kun viimeisetkin vallanrippeet on siirretty Brysseliin ja koittaa todellinen kriisi? Kuka uskaltaa päättää ja mitä?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat