anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Välimeren pakolaiset myös turvallisuuskysymys

  • Välimeren pakolaiset myös turvallisuuskysymys

On täysin käsittämätöntä, että Suomessa välimeren pakolaisongelmaa ei käsitellä myös turvallisuuskysymyksenä. Onhan hyvin tiedossa ja itsestään selvää - ainakin jos vähänkin käyttää järkeään - että ISIS ujuttaa parhaillaan terroristeja pakolaisten sekaan.

Määrää voimme vain arvailla, mutta puhuttaneen kohta mieluummin useista tuhansista kuin sadoista. Näin ISIS luo etäsoluja ympäri eurooppaa ja voi aktivoida näitä sitten tekemään pienempiä tai suurempia iskuja.

Stubb lohkaisi tänään, että on aivan sama mitä Suomen hallitus ajattelee asiasta. Eräänä perusteena Suomen auttamisvelvoitteeksi Stubb mainitsi sen, että Saksa ja Ruotsikin ottavat niin ja niin paljon, myös meidän täytyy. Olen tuskin yksin kun ajattelen, että meidän ei suinkaan kannata rynnätä tekemään perässä, jos naapurimaat tekevät jotain tyhmää.

Toivon sydämestäni, että siellä hallituksessa osataan ja uskalletaan käyttää järkeä asian suhteen, vaikka Stubb ei olekaan tähän halukas.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Cenita Sajaniemi

Viime vuonna tulijoita tämän päivän uutisten mukaan oli 4000 plus kiintiöpakolaiset. Tälle vuodelle on ehdotettu 8000 plus kiintiöpakolaiset eli yhden pienen kaupungin verran.
Eilen ajankohtainen kakkonen näytti Turun pakolaiskeskuksen yksin maahan tulleiden somalilasten elämää. Se, että "lapset" vaikuttivat olevan lähempänä 40 v kuin 10 v.... ei haitanne.

Eihän tuohon osaa sanoa juuta eikä jaata.... siis Suomeen, kalliin asumisen yms. maahan. Eikö Afrikasta katsottuna Suomi ole vähän kaukana?

Eihän tuo leipäjonoja kasvata, koska somalien ruokavalio koostuu lähinnä kasviksista.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Siinä saa lopulta aika monta kerrostaloa rakentaa tuon porukan majoittamiseen. Ainakin grynderit kiittävät!

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Kaatuvat veneet, tai oikeammin haaksirikottavat alukset ovat isiksen laittamia Troijan hevosia.

Osa on valmiita sotureita ja osa tullaan värväämään,kouluttamaan ja sijoittamaan.

Lapset, vanhukset ja sairaat ymmärrän pakolaisiksi. Valtaosa on kuitenkin nuoria vereviä miehiä, joiden pitäisi hoitaa asiat kotimaassaan järjestykseen. Ehkä paratiisi ja onnela löytyy varmemmin tätä kautta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

A.H.> .... Onhan hyvin tiedossa ja itsestään selvää - ainakin jos vähänkin käyttää järkeään - että ISIS ujuttaa parhaillaan terroristeja pakolaisten sekaan.....

ooo

Niinkö?

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Mitä merkitystä on lentokenttien passi-ja turvatarkastuksilla jos saman aikaisesti maahan otetaan paperittomia? Minulta Italiaan mennessäni vaaditaan henkilöllisyystodistus, mutta jos tulen veneellä via Afrikka ja sanon että Syyria paha, sitä ei vaadita.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Jos on aivan sama mitä Suomen hallitus tästä ajattelee, niin onko väliä siitä mitä muutakaan se ajattelee. Turhaa sakkia siis.

Toimituksen poiminnat