anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Maataloustuki kasvanut työttömyystukea suuremmaksi!

  • Maataloustuki kasvanut työttömyystukea suuremmaksi!

Näistä "talkoista" tuli mieleen tämä Suomen varsinainen musta-aukko, johon ei vahingossakaan kosketa, on maataloustuet. Sitä ei itse asiassa koskaan edes mainita näissä leikkauskeskusteluissa. Suomi maksaa EU maataloustukien lisäksi vielä miljarditolkulla omistaan pelloille levitettäväksi. Itse asiassa Suomi maksaa pelloille enemmän kuin työttömyystukea!

Kyllä luit oikein: "SAK:n pääekonomisti on laskenut työttömille myönnettävän avustuksen olevan vuodelle 2011 2,6 mrd euroa. Aalto yliopiston professori Esko Niemi puolestaan on päätynyt eri tilastoja vertaamalla tulokseen, jonka mukaan maataloustukien kokonaispotti on yli 3 mrd euroa." Uutisoi Kaleva.

Kolme miljardia. Pah, ihan pähkinöitä! Tuosta ei varmasti löydy höylättävää. Ei mitenkään.

On vähintäänkin mielenkiintoista, että en ainakaan itse muista kenenkään edes sivunneen tätä lottopottia näissä elvytyskeskusteluissa. Muistaakseni Ruotsi tulee alle puolella tuosta potista toimeen ja niin vain muonaa sielläkin tuotetaan.

Tilanne karrikoiden on siis se, että valtio kustantaa muonantuotannon lähes 100%:sesti, monopolit Kesko ja Ässä vetävät pulleat katteet, eli ostavat maajusseilta omakustannehintaan ja myyvät hyvillä katteilla. Ja kansa maksaa selkä vääränä, ensin veroissa sitten kaupassa.

Mutta onneksi on se plussakortti.

Mainittakoon tässä myös, että luonnollisesti virkamiesten pitkiin lomiin ei koskettu, irtisanomisia ei tapahtunut jne, eli Systeemi ei höylää omaa läskiään. Rahat siis pelloille, virkamiehet pötköttelee ylipitkillä lomillaan, työttömiltä tuet giljotiinin (nehän voivat painua vaikka Ruotsiin) ja lopuksi vaihdetaan vanhuksille mehu vedeksi ja leipä ilmaksi.

Hyvä Suomi - reilun kaupan talkoot jatkukoon!

Ps. Selvyyden vuoksi todettakoon, että en millään muotoa kritisoi itse maanviljelijöitä, en todellakaan. Homma vaan olisi terveellä pohjalla, jos he saisivat järjellisen osuuden siitä tuotteen loppuhinnasta. Nyt homman tehottomuus maksaa maltaita: valtion maksamat suuret tuet eivät näy lopputuotteen hinnassa, koska monopolit kahmivat ne katteina.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Valtion rahakirstu on auki vielä, vaikka kohtuuton tuki tuulivoimalle on jo ylittänyt kipurajan, 8,36€ tämän päivän hinta sähkölle pörssissä. Sekunda sähkön (tuulisähkö) valtion takuuhinta 105,3€?? - Tämä on ihan järjetöntä julkisen rahan tuhlausta.

Realismi on julma herätyskello. Suomi joutuu nyt tosipaikan eteen kun se hysteerisesti alkoi tukemaan tuulivoima bisnestä. Kupla on jo revennyt puhki, ongelmana on nyt vain miten voidaan irrottautua järjettömästä tukimuodosta ja säilyttää kasvot.
Kasvojen menetys ei poliitikkoja kauaa haittaa, mutta nyt kun tuulivoiman syöttötariffi on todettu virheeksi, ainoa oikea ratkaisu on sulkea valtion apu terveys- ja ympäristöhaittoja tuovalta tuulivoimalta heti.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Syöttötaffituet eivät ole julkisen rahan tuhlausta. Syöttötariffituki peritään kuluttamasi sähkön hinnassa ja se ei köyhdytä ketään, päinvastoin. Koska mm tuulisähkön ja muidenkin uusiutuvien sähköntuotantojen ansiosta sähkön hinta pysyy alhaalla ja siitä me kuluttajat hyödytään.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Nyt jo sähkövero on noussut 255% vuoden 2010 tasosta kun tuulivoiman syöttötariffi otettiin käyttöön v.2011. Nousu rokottaa kotitalouksia suhteellisesti eniten. Ei valtion maksamaa kohtuutonta takuuhintaa 105,3 euroa 8,36 euron hintaisesta sähköstä ilman tappioita yhteiskunnalle makseta, turha sitä Seppo Leskisen on puolustella.

Tuulivoimatoimijat saavat aina ja joka tapauksessa sähköstään 105,30 euroa/MWh, ei tuulivoimatoimijan tarvitse saada markkinoilta sähköstään mitään ja silti heidän tulos tuottaa voittoja julkisella rahalla. "Kuluttajat hyötyy" on jo ajatuksenakin tässä järjestelmässä epärealistinen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Seppo, niinhän me tienataan Kreikan rahoittamisellakin.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Maaseutu ja sen elinkeinot ovat tärkeitä Suomen omavaraisuudelle, ne ovat elintarvike tuotannon keuhkot. Jos maajusseilta ja farmareilta leikataan niin he laittavat pian pillit pussiin kun ei kannata niin sinä sit loppuu kaupoista kotimaiset perunat ja Valion maidot.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Maissa joissa kansallisen tuen maksamisesta on luovuttu, eivät ole laittaneet pillejä pussiin. Nallekin oli jo sitä mieltä, että maataloustuet joutaisivat lopettaa. Mutta kysynpä sinulta, että onko oikein maksaa maataloustukia sellaisille tiloille, joissa ei edes harjoiteta ruuan tuotantoa. Siis siitä maksetaan tukia, kun niittelee omia ojan vieruksia. Täys remontti olisi paikallaan....

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Tuo olisi hyvä ratkaisu sillä se tukisi paremmin ruuantuotantoa, mutta on ihmisiä jotka ovat joutuneet tunkeutumaan puutteellisen toimeentulon ja palvelujen takia omavaraisuuteen (viljelevät j pitävät eläimiä omaan käyttöön). Näitä moderneja mäkitupatorppareita pitäisi tukea muullatavoin esim alentamalla kustannuksia.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Joo, on se kumma, että kaura kasvaa vielä Ruotsissa vaikka kansalliset tuet lakkautettiin (EU-tukia toki ropisee). Tilakoot sekä tehokkuus kasvaisivat ja urbanisoitumisaste nousisi.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #7

On se tehokkuus taloudellisuus 200 oppilaan luokassakin isompi kuin 30, jälki vain näkyy laadussa ja ihmisten mielenterveydessä.

Tapani Kemppainen

Piti sitten eritoten mainosta Valiota, kai täällä muitakin meijereitä on ?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

4Juusto portti on omansa ja sitten joitain pienmeijereitä, arlaingman, rainbow ja pirkka ymmärtääkseni ostetaan valtiolta. Valiota voidaan siis pitää oikesataan monopolina.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse laittaisin tulokaton maataloustuille...tällä hetkellä 80% maataloustuista menee pienelle ryhmälle jotka eivät niitä edes tarvi. Samalla aikaa, valtaosa maatalouksista elää velaksi saaden vain nimellisiä korvauksia.

Tapani Kemppainen

Daniel, tuo sun vertaus ontuu vahvasti. Suomessa luokkakoko oli 30-35 viimmeksi 70-luvulla(jolloin itsekin koulussa). Silloin homma toimi mallikkaasti vielä, koska joka luokassa oli niin paljon jengiä, että syntyi vähintään 2 klikkiä. Ei silloin pienenpää kiusattu kovin kauaa, koska oli heti puolustaja paikalla, toisin on nykyään.

Nykyisellä metodilla 20 henkeä luokassa ainoastaan työllistetään opettajia.

Vielä, luokkaan näillä spekseillä ei mahdu 200 henkilöä turvallisesti, koska happi loppuu...

Puhusit edes vähän järkeviä

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Voin sanoa suoraan että itse osuin koulussa aina luokkaan jonka luokka koko oli 27-35, työrauhasta ei ollut nimeksikään ja jos tarvi kysyä apua niin sitä sai odottaa ne puolitoista tuntia kunnes sitt tuntiloppu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä kotimainen elintarviketuotanto omalle väestöllemme on tärkein turvallisuuspoliittinen asia, kun ruoka loppuu, niin kysytään mistä saa, eikä mitä se maksaa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Yhtä järkevää on pohjavespohjavesien yksityistäminen joka kuuluisi EU/USA vapaakauppasopimukseen, halukkaita ostajia olisivat ainakin Coca cola, Nestle ja Bonaqua. Nii ja onnistuttiinhan sähkönhintaakin puolittamaan se yksityistämällä ja saamme sitä nyt melkein puoliilmaitteeksi joka kotiin tuuli, vesi, aurinko ja bio sähkönä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

-onneksi on se plussakortti-

Anteeksi kuinka, "onneksi"?
Ei taida pahemmin plussakortti tuoda helpotusta yxin eläjälle?

Toimituksen poiminnat