anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Syyllistetään ryhmiä, ei yksilöitä

Suomi kuulemma tarvitsee satojatuhansia maahanmuuttajia, jotta talouden pyörät pyörisivät myös jatkossa. Ja huom. nyt keskustellaan ei-humanitäärisestä maahanmuutosta! Jos asia todella on näin, niin olisi kai korkea aika ruveta pohtimaan jonkinlaista pisteytysjärjestelmää sisääntulijoille, jotta integroituminen ja työllistyminen onnistuisi mahdollisimman suurelle osalle tätä porukkaa.

Sen sijaan, että otetaan porukkaa maista missä ollaan kulttuuriltaan ja tavoiltaan mahdollisimman kaukana suomalaismeiningistä, painopiste olisi rationaalista siirtää maihin, jotka ovat a) mahdollisimman lähellä suomea (esim. ruotsi, saksa) tai joiden kansalaisilla on hyvä track-record sopeutumisessa. Ei kai se voi olla rasismia, että suositaan tulijoita, joille on madollisimman hyvät edellytykset sopeutua?

Nyt tosin näyttää siltä, että ns. Ylevät Henget nimenomaisesti haluavat tulijoita, joita on suuri työ sopeuttaa. Kenties syyt tähän ovat taloudelliset, koska voidaanhan suomessakin jo puhua maahanmuuttoteollisuudesta, kun euromääriä katsotaan. Vaaditaanhan tulkkeja, lakimiehiä, kissantaluttajia ja silittäjiä sekä paljon uusia, hohtavia kaupungin kerrostaloja minne asuttaa ja sopeuttaa tulijoita. No, ainakin grynderit kiittää.

Esimerkiksi, rikoksista tuomittuja ei pitäisi päästää lähtökohtaisesti lainkaan. Tekee varmaan kaikille järkeä. Koulutuksesta lisäpisteitä, sekä kielten osaamisesta. Voitaisi myös miettiä lisäpistettä puhtaasti maan perusteella. Maasta A tuleva saa enemmän pisteitä kuin maasta B, koska A:laiset eivät korista rikollistilastoja samalla tavalla, joten todennäköisesti tästä maasta saadaan parempia onnistumisia ylipäätänsä, yksilöön katsomatta. Jos siis heimoveljet ovat törttöilleet paljon, se heittää varjon myös yksittäisten uusien sisääntulijoiden niskaan - heihin on syytä suhtautua suuremmalla varauksella kuin tulija, jonka heimoveljet ovat eläneet siviilisti. Tehnee järkeä?

No, Ylevät Henget voivat nyt aloittaa heittelemään rasismi-kivillä, mutta muita pyytäisin miettimään asiaa. Ruotsin silmät-kiinni-ja-sisään -strategia kantaa sellaista hedelmää mitä me tuskimme olemme suomeen hakemassa.

Ps. täällä karkeaa listaa Kanadaan hamuaville mamuille http://www.cic.gc.ca/english/information/inadmissibility/index.asp

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Tehdään maastamme vähemmän houkutteleva paikka muuttajille, niin ongelmasta päästään kertarysäyksellä. Kyllä täällä pitäisi aloittaa yksilöiden syyllistäminen. Minusta, lähes nuhteettomasta valkoisesta miehestä, tuntuu hieman pahalta nähdä verorahojeni valuvan rikollisten ja varsinkin työttömien humanistien lompakoihin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

"Ruotsin silmät-kiinni-ja-sisään -strategia kantaa sellaista hedelmää mitä me tuskimme olemme suomeen hakemassa."

Ruotsin vankiloiden ylivoimaisesti suurin mamuvankiryhmä on suomalaiset.

Tero Leppä

" Ruotsin vankiloiden ylivoimaisesti suurin mamuvankiryhmä on suomalaiset."

Joilla tarkoittanette maahanmuuttajataustaisia Suomen kansalaisia sekä suomenruotsalaisia.

Vai löytyneekö näyttöä tuollaiseen murjaisuun.

Tero Leppä Vastaus kommenttiin #4

Ai siihen että afrikan rikastuttajat tilastoidaan suomalaisiksi.

Pitäisi saada ruotsista tilastoja ulkomaalaistaustaisten vankien etnisistä taustoista.

Siinä asiassa on parasta kääntyä tutkivan journalismin puoleen, eli ajattelin mv-lehteä ja rahmispossu-palstaa joissa on asiantuntemusta.

Wikipedia kertoi seuraavaa:

During the period 1997–2001, 25% of the almost 1,520,000 offences for which a perpetrator was convicted were committed by people born in the Middle East or Eastern Europe, while almost 20% were committed by people with a foreign background who were born in Sweden. Those from North Africa and the Middle East were also overrepresented

Eli lähi-idästä ja itä-euroopasta olisi 25 rposenttia tuomituista ja 20 prosenttia olisi maahanmuuttajien jälkeläisiä, joista siinäkin ryhmässä lähi-itä ja itä-eurooppa yliedustettuna.

Huomattavaa on että ilmeisesti muualta kotoisin olevia esim. somaliasta ei ole lainkaan tilastoitu, että siitä voi johtua tilastovääristymä alaspäin eli ulkomaalaisia olisi vain 45 prosenttia kaikista tuomituista.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #7

Eli sinulla ei ole mitään lähdeviitettä omaan väitteseesi, vaikka pyysit sitä kommentoijalta, jota vastaan väitit?

Hienoa keskustelutaitoa!

Tero Leppä Vastaus kommenttiin #8

Siinä luki " W i k i p e d i a k e r t o i s e u r a a v a a "

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #10

Lainauksesi ei tunnu mitenkään vastaavan alkuperäiseen väitteeseesi saati esittämääsi "Ai siihen että afrikan rikastuttajat tilastoidaan suomalaisiksi" jatkoväitteeseen.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Mitä sitten? Eikö meidän silti kannattaisi suosia ryhmiä joista tilastojen pohjalta mahdollisimman harva päätyy tekemään kolttosia?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren

Suositaan siis naisia, vanhuksia ja suomenruotsalaisia. Tilastojen mukaan he tekevät hyvin paljon vähemmän rikoksia kuin suomenkieliset miehet. Paluumuuttajat Ruotsista tekevät vielä enemmän rikoksia. Suomalaiset tekevät myös enemmän henkirikoksia kuin muut länsieurooppalaiset, pitäisikö Ruotsi ja muut sulkea ovensa suomimamuilta?

Tero Leppä Vastaus kommenttiin #6

Suomenruotsalaiset ovat maailman suosituin ihmisryhmä, että olisi aika jo alkaa vähemmän suosimaan.

Ahvenanmaahan en ota kantaa koska sitä ei voi laskea suomalaiseksi ja sen rahoitus voitaisiin lopettaa kokonaan.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen Vastaus kommenttiin #6

Mistä niitä sellaisia suomenruotsalaisia oikein saa lisää? Ruotsi voisi vaikka sulkea ovet suomalaisilta, mutta en edelleenkään näe miten tämä liittyy mihinkään. Mielestäni suomen pitäisi minimoida muuttajien määrä sellaisista maista, joiden edustajat tekevät maahanmuuttajina paljon enemmän rikoksia kuin jostain toisesta maasta tulevat. Ei kai tämä niin monimutkaista ole?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #12

Pitäisikö muiden maiden tehdä samoin? Sulkea ovensa suomalaisilta kun kerran ovat niin rikollista sakkia?

Ja ihan noin oikeasti. Jos joku 0,1% jostain ryhmästä tekee rikoksia niin pitääkö rangaista niitä 99,9% jotka eivät tee rikoksia?

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen Vastaus kommenttiin #14

Ne muut maat ja niiden suhtautuminen suomalaisiin ei nyt edelleenkään liity pointtiin mitenkään.

Hatusta vedetyt prosentit on kivoja. Kysyn vuorostani: jos kansanryhmän A edustajista 10% syyllistyy suomessa rikoksiin ja kansanryhmän B joukosta 1% - kummasta maasta kannattaa houkutella niitä "työperäisiä" maahanmuuttajia?

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #15

Miksi muiden maiden suhtautuminen suomimamuihin ei kuuluisi keskusteluun?

Eihän me houkutella mistään tietyistä maista maahanmuuttajia vaan tänne tulee pieni joukko n 150+ eri maista. Joistain ryhmästä 0,1% on rikollisia, jostain toisesta 0,01%. Olennaista on pitää rikollistasoa alhaisena mm panostamalla syrjäytymisen ehkäisemiseen.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015031319350781_u...

"Lehden mukaan Afrikassa syntyneiden Suomessa asuvien henkilöiden raiskausrikosten taso oli edellä mainittujen neljän tekijän huomioimisen jälkeenkin 12-kertainen kantaväestöön verrattuna.

Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa syntyneiden henkilöiden kohdalla taso oli vieläkin korkeampi, peräti 13-kertainen."

Ei ihan vähäisiä eroja.

Toimituksen poiminnat