anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Repeämä poliitikkojen puheiden ja todellisuuden välillä on käynyt naurettavaksi

Tuoreiden lukujen mukaan alijäämä on revähtänyt jo 10Mrd euroon. Tämä on järisyttävä summa. Istuvan hallituksen piti lähteä kirimään alijäämää kiinni, sen sijaan se on onnistunut pahentamaan tilannetta entisestään. Ei ihan napakymppi. Kohta kuoriutuu esiin se tosiasia, että keisarilla ei ole vaatteita. Kun tuo alijäämä rutistetaan umpeen, niin palveluista on vain lämmin muisto jäljellä ja samaan aikaan verot jäävät kököttämään tappiin. Siis, paskat palvelut, korkeat verot ja paljon velkaa. 

Keskimääräinen poliitikko on opportunisti, jonka ainut elintehtävä on turvata paikka taas ensi kaudelle ja toisaalta suurin osa äänestäjistä on lyhytnäköisiä selkäydintoimijoita, jotka syyttävät aina istuvaa hallitusta käsillä olevista ongelmista (ja niiden ratkaisun seurauksista). Tämä johtaa siihen, että kukaan ei halua tehdä niitä kipeitä leikkauksia ja päätyä lyhytmuististen äänestäjien epäsuosioon. Näillä näkymin Suomi siis etenee Kreikan tiellä ja jatkaa rivakkaa velkaantumista vielä ensi vaalikauden, velkaa jolla tilkitään ammottavaa vajetta.

Lisättäköön tähän, että yleisesti käytetyn määritelmän (kolme perättäistä vuotta taantumassa) mukaan Suomi on nyt lamassa.

Kuilu poliitikkojen puheiden ja todellisuuden välillä on revähtänyt sen verran räikeäksi, että jo poliitikon suun aukaiseminen aiheuttaa hervottoman naurunkohtauksen.

PS. Siitä sotesta. Tämä säästöjä ja tehokkuutta lisäävä malli on siis johtanut kuntien julmiin veronkorotuksiin ja toisaalta valtion veroista ei EI leikata tuota summaa. Ts. lopputuloksena kokonaisveroaste ponnahti näyttävästi ylöspäin. Jos seuraava hallitus lähtee tosissaan leikkaamaan ja kun samaan aikaan veroja pusketaan kohti taivasta, niin työssäkäyvä voi jo perustellusti ruveta ujosti kyselemään, että mitäs perkelettä.

PS.PS. Kanssaäänestäjille haluaisin huomauttaa, että jonkun ne kipeät ratkaisut on tehtävä - älkäämme syyllistäkö raskaiden päätösten tekijöitä - päinvaistoin. Jonkun se miehen työ on tehtävä, joten antakaamme siis tukemme, seuraavalle hallitukselle, että heillä on itseluottamusta tehdä päätöksiä ilman meidän äänestäjien suuttumusta!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

ulf fallenius

Mutta paras on vasemmistoliitto se haluaa elvyttää ja ottaa vieläkin lisää lainaa.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Olen juuri lukemassa tilaamani uutta kirjaa Liisa Mariapori - Verottaja Tappolinjalla ja etsin kirjasta vastaavuuksia nykypäivään 80-90-luvulta.

EDIT:

Lääninverojohtaja virheellisistä tarkastuskertomuksista:

- "Sadan vuoden aikavälillä ei ole merkitystä sillä, onko verotus oikein - joku on verot maksanut ja valtio saanut omansa."

- "Koneet hoitaa ja maksut valvoo".

Tämä viittaa siihen, että kuinka ei ole annettu ihmisille aikaa tehdä oikaisuvaatimuksia vaan maksut piti tehdä heti ja perään vielä sakot maksujen myöhästymisistä yms.

Jos meillä olisi parempi yrittäjyysilmapiiri ja paljon joustavammat yrityksien perustamiseen tähtäävät toimenpiteet, niin silloin työttömiä olisi vähemmän, tuloja valtio saisi enemmän ja näin sitten olisi myös alijäämä poistettu. Mutta edelleenkään tämä nykyinen tilanne ei salli perustaa minkäänlaista yritystä, jossa olisi paljon työntekijöitä.

Olisi paljonkin kirjoitettavaa, mutta taidan tehdä sen toisaalta kunhan olen lukenut kirjan lävitse.

Kari Savinen

Liisan kirjoittama kirja on todella hyvä kuvaus verottajan toimista. Luin kyseisen kirja yli kymmenen vuotta sitten, kun jouduin samantyyppisten ylilyöntien kohteeksi verottajan toimesta.
Mikään valitus asioissa ei johtanut minnekään, eikä verottajalle jätetyt yhteydenottopyynnöt johtaneet myöskään mihinkään.
Verottaja pysyi aiheettomassa arvioverotus linjassaan ja ajoi yrityksemme lähes konkurssiin.
Eräs asia joka tuolloin pelasti, oli se että verottajan toimet johtivat siihen että löysin uskon tien, tuosta johtuen en tehnyt tyhmyyksiä, joita vihollinen kuiskutteli korvaan. Kiitos kuuluu Jumalalle !
Lopuksi on todettava, että verottajan tarkoitus ei liene opastaa ihmisiä uskoon, mutta mene ja tiedä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Kyllä. Samaa löytyy kirjassa useita esimerkkejä mitä kerroit oman yrityksesi tapauksessa.

Kuten alla kerroitkin, että aiesopimuksesi kariutui eikä euro auta kilpailukyvyn kasvattamiseen.

Tätähän kansa halusi selviä muutoksia Suomen tilanteeseen vuonna 2011 sen jytkyn seurauksena mutta ne vallankahvaan ja audin ihanuuteen hurahtaneet kumarsivat EU:lle ja pyllistivät äänestäjille.

Minä todella toivon, että saataisiin oikeasti toimiva hallitus ja järjellä varustettu eduskuntaihmisiä viheltämään nykyisen menon poikki.

Mielestäni äänestämällä ulkopuolisia puolueita olisi se herättävä asia, jos esim. kaikki ulkopuoliset puolueet saavat ison äänipotin ja kaikki istuvat puolueet tipahtavat pois.

Kari Savinen Vastaus kommenttiin #6

Kiitokset kommentistasi.
Kekkosesta puhuminen nykypäivänä leimataan vähintäänkin diktatuurin ihannoimiseksi, mutta aikanaan Urho asetti kansallisen hätätilahallituksen, kun maassa oli ylitetty 100 tuhannen työttöman raja.

Kekkosen tarkoitus oli herätellä muita päättäjiä sekä yritysjohtajia tekemään asioille kaikki mahdollinen, ja se toimikin.
Nyt olisia mielesätäni sama tilanne, vaikka todellisuudessa tilanne on paljon huonompi.
Valtapuolueet eivät kykene tekemään asioille yhdessä mitään, sehän on nyt nähty kuluvalla vaalikaudella.
Kaikista mahdollisista asioista riidellään, ja vaikka joku päätös olisi tehtykin, siitä viimeistään seuraavana päivänä ollaa eri mieltä.
Maalla pitäisi nyt olla sellainen johtaja joka uskaltaisi ottaa se valta kuten teki Kekkonekin, "valtaa ei anneta, valta otetaan" totesi Urho aikanaan.
Kasaan pitäisi saada sellainen porukka jonka ehdoton tehtävä olisi Suomen tulevaisuus ja se hyvinvointiyhteiskunta, josta Kokoomus-puolueessa puhutaan lähinnä symboolisessa mielessä.
Pieni suomi ei pysty koko euroopan asioita hoitamaan, hoidetaan se oma pesä ensin ja katsotaan sitten mihin kyetään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #7

Niinhän Urkki tekikin, nykyään tasavallan presidentti on vain mannekiinina ja koristeena eikä voi tehdä mitään. Olisi hyvä, jos Sauli Niinistö uskaltaisi ottaa vallan pois. Nykyään pääministeri voi vain ilmoittaa hallituksen eroamisesta.

Kohta tulevien vaalien aikana pitäisi jokaisen äänestäjän miettiä hartaasti, että kannattaako äänestää istuvia puolueita, jotka vain lupailevat mutta teot jää tekemättä? SDP lupasi 100 000 työpaikkaa mutta siinä unohtuikin lisätä miinusmerkki lukumäärän alkuun. Avoimuutta ja läpinäkyvyyttä piti olla mutta ei, jatkuvaa salailua ja läpinäkyvyyttä ei ollut.

Nyt Keskusta lupailee 200 000 työpaikkaa mutta millä keinoin? Ei ne työpaikat synny ilman yrittäjyyden merkittävää kohentumista. Veronkorotuksilla ei synnytetä ostovoimaa eikä kasvateta yrityksien lukumäärää eikä työpaikkojakaan.

Viime vaaleissa nukkuvien äänestäjien määrä oli 33,6%. Jos oikeasti haluttaisiin muutoksia eikä vain uskoa lupauksiin, niin äänestetään ulkopuolisia puolueita eikä näitä nykyisiä ja silloin voidaan sanoa herätykseksi, että kansa on kyllästynyt ja menettänyt uskonsa päättäjiin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Suomen rajun romahduksen ovat aiheuttaneet viennin romahdus v. 2008 finanssikriisin seurauksena ja tähän läheisesti liittyen koko IT-toimialan häviäminen kansantaloudestamme. Suomella ei ole olemassa niitä tuotteita, jotka korvaisivat vientiämme esim. v. 2007 tasolle. Ulkomaankaupassa kauppataseemme on romahtanut yli 10 miljardin ylijäämistä nyt negatiiviseksi varsin nopeasti.

Tilannetta ei ole parantanut se, että julkisia menojamme on nostettu samalla jo ennen finanssikriisiä eurooppalaisittain ennätyksellisen nopeasti ja tätä on jatkettu myös v. 2008 aina tähän päivään asti. Kasvavaa aukkoa on tilkitty n. 10 miljardin euron lisääntyneellä verorasitteella ja sen lisäksi n. 10 miljardin euron vuosittaisilla valtion ja kuntien lisävelkaantumisilla uskotellen jo seitsemättä vuotta peräjälkeen vientivetoisen kasvun olevan " kulman takana ".

Jos luvattua viennin tuomaa elpymistä ei lähivuosina tapahdu ( varsin todennäköinen skenaario ), Suomessa on suorastaan pakko ennemmin tai myöhemmin tehdä tarvittavat sopeuttamistoimet talouden tasapainottamiseski sen kantokyvyn mukaiseksi. Leikkaukset eivät tällöin ole politiikkojen nykyisin esittämiä muutamia miljardeja, vaan pelkästään nykyisen n. 10 miljardin vuotuisen lisävelkaantumisen taittaminen vaatii huomattavasti 10 miljardia euroa suuremmat sopeuttamistoimet verotuksen ollessa valmiiski jo " tapissaan " eräänä maailman korkeimmista.

On ikävä todeta, mutta Suomi on pahasti Kreikan tiellä ja taudin aiheuttajatkin ovat liki pitäen samat, joiden siemenet kylvettiin jo aiemmin 2000-luvulla Suomen liityttyä EMU:n jäseneksi.

Julkiset menot kasvoivat v. 2000 - 2008 välillä Euroopassa Suomea enemmän vain Kreikassa, Espanjassa ja Irlannissa. Suomessa julkiset menot ovat kasvaneet näistä poiketen nopeasti myös v. 2008 jälkeen velkaantumisen sen edelleen mahdollistamina.

Kari Savinen

Eurojärjestelmän piti olla onni ja autuus, jopa niin hyvä että sitä ei vaivauduttu kysymään edes kansalta, kuten tehtiin Ruotsissa.
Järjestelmä on luotu tai se on luonut itsestään hirviön, joka ei päästä otteestaan ketään joka sen syleilyyn on otettu tai joutunut.

Oman yrityksen vientitoiminnan alettua v. 1995 olivat päävientikohteita läntisen euroopan maat, joissa ei Suomessa vallitsevasta lamasta tiedetty paljon mitään. Meille se oli pelkkä etu materiaalihankintojen ym. muodossa.

Kun europan unionia ryhdyttiin laajentamaan kovalla vimmalla, otettiin mukaan kaikki mahdolliset siihen haluavat maat, sen paremmin tutkimatta niiden taloustilannetta tms. johti tämä siihen että meidänkin arvostetut puutalot jäivät hintakilpailuissa toiseksi, myös asennukset hävittiin.
Tilalle jäi kuitenkin Japani joka oli ollut vientimaana jo vuodesta 1997

Japani oli päävientimaana noin 8 vuotta jolloin vahvistunut euro vei meidän kilpailukyvyn ja ostajat palasivat dollarialueelle kuten Kanada ja USA.
Japanin viennin hiljettyä, olivat jäljellä kilpaillut kotimaan markkinat ja Venäjä, joka olikin hyvä siihen asti kunnes EU, suomi mukaanlukien, keksi asettaa talouspakotteet venäjälle. Tämä oli toimintaamme ajatellen viimeinen niitti, koska jo esisopimusvaiheessa ollut lähes miljoonan euron kauppa kariutui.
Olen nyt joutunut lopettamaan yrityksen toiminnan ja auttelen muita vielä toiminnassa olevia.

Tässä on yksi kuvaus siitä mihin EU ja euro on johtanut !
Näihin asioihin eivät kykene istuvat edustajat antamaan mitään tyhjentävää kommenttia

ulf fallenius

Just näin Kiiski mutta ei mene vasemmistolaisen päähän ei vaan elävät fiktio maailmassa missä rahakin on fiktiorahaa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Tulipahan maksettua oppirahat ylileveästä hallituksesta, joka ei keskenään riidellessään päässyt lainkaan liikkeelle.

Vasemmisto uskoo puolustaneensa pienituloisia torjuessaan kaiken tervehdyttämisen. Katainen tähtäsi Eurooppaan, ja sinne hän myös pääsi, joten Jyrkiä voidaan pitää henkilökohtaisena onnistujana. Urpilaisen kohtalo harmittaa minua, ja ehkä muutamia muitakin. Jutta kävi kiskomassa Kreikalta "vakuudet" (sitaatit makuasia), joita Rinne äskettäin heristeli eduskunnassa "todisteina" (sitaatit tarpeelliset) politiikan "onnistumisesta" (sitaatit aivan välttämättömät).

Yritetään tästedes muistaa, että leveät hartiat ovat yksilöllä voimaa, mutta poliittisella hallituksella puhdasta avuttomuutta.

Toimituksen poiminnat