anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Sitten ensi vaalikaudella

Niin sanotun pokan puutteesta meidän poliitikkoja ei ole koskaan voinut syyttää. Nyt kun vaalit lähestyvät ovat puolueet tormakasti ajamassa mitä teesiä kukin osaltaan. Esimerkiksi Kokoomus on nyt (taas?) vahvasti naton kannalla. Stubb julistaa nyt, että Kokoomus ajaa Suomea ensi vaalikaudella natoon. Tai no, ota tuosta nyt selvää, kun mies sanoo kuitenkin "Sitä ei voi missään nimessä sulkea pois".

Stubb, miksette ole tällä vaalikaudella olleet ajamassa? Keskustalla, demareilla ja persuilla kullakin on omat myyntipuheensa. Ollaan kovasti hihoja käärimässä ja tekemässä "kiperiä" ratkasuja. Sitä vaan tässä rupesin ihmettelemään, että kun nämä kaikki myyntimiehet on istua töröttäneet siellä hallituksessa nyt kohta sen neljä vuotta ja näitä samoja asioita - millä nyt taas kalastellaan ääniä - olisi voitu edistää jo. Ei herrojen päitä kylmää kun taas ollaan niin nohevasti tekemässä selkeitä liikkeitä ja sitten kun töksähdetään hallitukseen, niin mitään ei taas tapahdu. Tätä samaa satuilua on nyt katseltu pari vuosikymmentä ja Suomi parka on rämettynyt muutosta odotellessa saatohoitokuntoon.

Mistä kiikastaa?

Siitä se kiikastaa, että se on aivan sama mitä kukin puolue ruusupuheissaan kauppaa, koska sinne pakkautuu taas se kolme suurta puoluetta, joilla on erilaiset intressit. Nämä sitten tekevät sulle-mulle kauppoja, kompromisseja ja myönnytyksiä toisilleen aina siihen pisteeseen, että kaikkien alkuperäiset lupaukset ovat vesittyneet hallitusohjelmassa muistoksi vain ja lopullinen ohjelma on taas neppiksillä pelailua seuraavat neljä vuotta. Ongelman lukitsee puoluekuri, joka takaa sen, että pieni hallituspiiri sanelee mitä ja miten äänestetään, loppujen kansanedustajien tyytyessä nostelemaan liksaa ja painelemaan nappia.

Muistakaa siis rakkaat äänestäjät, että se on hellyttävän yhdentekevää mitä se sinun lemppari puolueesi lirkuttaa, koska se ei siellä hallituksessa päätä yksinään yhtään mistään mitään.

Mitä siis tehdä? En todella tiedä. Tiedostaa nyt tilanne ainakin. Ääänestä valtaa itsellesi. Äänestä suoran demokratian puolesta liputtavia (Muutos 2011 ja Piraattipuolue). Naiiviahan se on, mutta jotain nyt kuitenkin. Valitettavasti tilanne on lohduton ja ilmeiseti Suomen pitää rysähtää perusteellisesti, että toivoa uudesta alusta on.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat