anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Syöttöporsas nimeltä Suomi Oy

  • Syöttöporsas nimeltä Suomi Oy

Uutisotsikoita kun lukee voisi haksahtua luulemaan, että valtio on kuluvalla hallituskaudella tehnyt radikaaleja leikkauksia. Että siellä jossain on pinnistelty niin kuin pilotti, joka yrittää laskeutua kovassa sivutuulessa. On oltu valppaana, oivallettu, hikikarpaloita pudoteltu, herätty aamulenkille rokin soidessa korvalapuissa, mutta lopulta homma saatu sumplittua raiteilleen? Eikö?!

Ei ihan näin.

Todellisuudessa systeemi on popsinut yhä ahnaammin hillomunkkeja ja rusinoita pullista, jonka seurauksena perse on levinnyt entisestään ja elopaino (valtion menot!) on hallituskaudella kivunnut 50.4Mrde (menot 2011) -> 54.8Mrde* (2014). Ehkä siellä jossain sekotettiin plussa ja miinus. Ai niin, ja munkkeja on mussutettu tietenkin pikavipeillä: 79.6Mrde -> 95.2Mrde. Gazing! 

Mutta niistä leikkauksista. Tosiaan, on huhuiltu, että sieltä täältä olisi todella tehty leikkauksia. Ja palveluista tietenkin. Ai niin, leikkasihan ne lapsiperheiltä joo. Minua itseasiassa pelottaa, että niitä leikkauksia on tehty, koska sehän tarkoittaisi, että menot ovat lisääntyneet jossain muualla - "systeemisissä kuluissa".

Ja lopuksi, ettei riemu kippaa psykoosin puolelle: veroja on tietenkin lisätty pää märkänä. Veroja kerättiin v. 2011 43.2 -> 47.8Mrde (2014). 

Systeemi on siis lisännyt menoja ja kattanut ne uusilla veroilla ja velalla. Ei ihan täyspäistä hommaa. Sitten kameroiden edessä selitetään silmät kirkkaina, kuinka on leikattu (varmaan pitää paikkaansa: leikattu palveluista) ja kuluja karsittu.

Ja sitten ne kaiken muun hyvän lisäksi systeemi suhtautuu työväkeen kuin tarhalapsiin. Millon on kaupat ja alkot auki. Saitko tuoda Virosta mitä ja tätä. Onkos nyt parturin hintalaput jiirissä, hä? Ja sitä paitsi dokaattekin liikaa, te paskat!

Summa summarum. Valtio kasvattaa menoja, sinä maksat ja vastineeksi saat yhä paskempia palveluita ja vittuilua. Hyvä diili.

Ihmiset, kuinka kauan jaksatte katsella tätä sumutusta?

Ps. Ja tässähän vallan unohtuu miljardit mitä laivataan EU-tukien kautta pankeille. Nää meidän opportunistiset sosiopaatit juoksee ympäri eurooppaa vetämässä nimiä millon mihinkin vekseleihin EU-virkojen toivossa. Eikä mitään vastuuta. Siellä se on Katainen ja kohta Stubb ja pari muuta ministeriä. Kansalla pitäis olla valta kumota toilaileva hallitus. Ei ihme, että yksi puoli on masennuslääketokkurassa ja toinen puoli vetää ämpärillä.

* https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkinen-talous/Valtion-tulot-ja-menot/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

ulf fallenius

Ihmiset ei vaan ymmärrä ja sumutus saa jatkua.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Sumutus onnistuu, koska yksi puoli on masennuslääketokkurassa ja toinen puoli vetää ämpärillä. Sama koskee tilastollisesti myös päättäjiä.

Toimituksen poiminnat