anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Rupla vanhin voitehista

On aika onnitella Putinia onnistuneesta työstä Suomen "satellisoimiseksi". Putin on jo varsin pitkälle valloittanut Suomen ilman laukaustakaan ja Keskustan vaalivoiton myötä lopullinen voitto tullaan sinetöimään, onhan sillä pitkät perinteet Kremliin ja myös nykyiseen Putinin puolueeseen lämpimät välit. Tuomiojien, Väyrysten, Lehtomäkien jne. hännät hakkaavat nyt vinhasti ja tuntuu, että täällä jo suorastaan kilvoitellaan kuka "ymmärtää" (lue: nuoleskelee) Venäjää parhaiten, että saa sitten palkinnon Satelliittisuomi II:sen aikakaudella.

Ainoat puolueet jotka näyttävät osoittavan edes jonkinlaista tilannetajua ovat; kokoomus, rkp ja vihreät. Valitettavasti pelkään vain, että ne kaikki tulevat olemaan oppositiossa ensi vaalien jälkeen, eiväthän Suomalaiset äänestäjät edes näe mitään uhkaa missään.

Mikä neuvoksi? Joskus asioiden ilmeisesti vain täytyy mennä läpi tietty evoluutio ennemmin tai myöhemmin, jotta muutosta tai heräämistä voisi tapahtua. Suomella oli aikaikkuna itsenäistyä Neuvostoliiton romahdettua, mutta siihen ei osattu tarttua, koska olivathan idän ymmärtäjät vielä vallankahvassa ja toisaalta kansalaiset eivät oikein koskaan edes tajunneet asuneensa satelliittisuomessa, joten mitäpä mihinkään reagoimaan.

Suomen itsenäisyyskäsitys ei koskaan ole aidosti päässyt muodostumaan, olemmehan olleet vieraan vallan alla niin kauan ja tästä syystä suomalaiselle on ihan luonnollista ajatella ulkomaisen maan etujen (ei omien!) vinkkelistä uskaltaako jotain sanoa tai tehdä vai ei. Ja juuri tästä syystä olemme niin helppo uhri Putinille - miksi polttaa ruutia, kun tsuhnan saa hyvin taipuisaksi pelottelemalla, kiristämällä ja voitelemalla. 

Suomi on niitä harvoja - ellei ainut - länsimaa missä poliittista pöytää ei putsattu idän romahduksen jäljiltä. Tällä tarkoitan maanpetturien toimintaa, idän ja ddr:n hyväksi toimineita poliitikkoja, virkamiehiä sun muita, jotka saivat vastapalvelukseksi valtaa/rahaa. On selvää, että Kremli-kytkös toimii ja voi hyvin tänäkin päivänä, koska vanhat kgb-jermut pyörittävät Venäjää ja toisaalta heidän vanhat kaverit tai näiden oppipojat ja tytöt operoivat vielä Suomessa.

"Vai agentteja ja maanpettureita?! Höpö, höpö, ei ikinä Suomessa! Sehän oli vain ajan henki ja meidän poliitikot osasivat oivallisesti navigoida kylmänsodan karikkoisilla vesillä". Tottakai, juuri näin. Luulen kuitenkin, että kakkoskierroksen pelikortteja jaellaan jo kulisseissa ja opportunistien suupielet heruttavat kuolaa, kun idästä lätkitään eteen toinen toistaan kimaltavampia tarjouksia, kunhan vain "teet pienen viattoman vastapalveluksen".

Mutta onneksi tämä on vain fantasiaa, koska Suomessa on maailman suoraselkäisimmät ja mitä korkeimmalla moraalilla varustetut vallanpitäjät, jotka osaavat sanoa napakasti "Ei!" moisille houkutuksille. Koska mitään idän myyriä ei koskaan ollut, joten siinä ei ole mitään tutkittavaa ja koska tällaiset Venäjä-uhat ovat kuvitelmaa, ei siitä tarvitse keskustella!

Jäämme seuraamaan ja tekemään havaintoja satelliittisuomi II:sesta. Minkälaiseksi se muodostuu? Miten se näkyy arjessa? Mistä saa puhua mistä ei? Minkälaisen työkalun Venäjä haluaa Suomesta? 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Muitakin kuin Sofi Oksasta kyllä pitäisi nyt kiinnostaa Venäjän kolonialismidoktriinin olemus ja tietää edes sen aatteellisen neuvonantajagurun nimi, itsenäisen Suomineidon alkuperäisellä alueella Karjalassa tiettävästi asusteleva Aleksandr Dugin. Putinin - Duginin adendasta ks. http://fi.wikipedia.org/wiki/Aleksandr_Dugin

Lue lisää uussuomettuneisuudesta eli väyrystymisestä mahdollisena vientituotteena, Sofista ja Saulista täällä: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/183550-s...

Hannu Rytilä

Karjalassa ei asu suomalaisia. Kaikki kansalaisemme saatiin evakuoitua pois 1939-1945. Suurempi kansanvaellus tapahtui 60-luvulla, kun ihmiset muuttivat Ruotsiin ja lähiöihin. Kyllä me mahdumme tähän maahan nyt ja jatkossakin. Toki rajarikos on tapahtunut, mutta ei voi mitään. Nykynuoret eivät voisi vähempää välittää.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Karjalassa asuu vielä enemmän kuin luuletkaan etnisiä suomalaisia karjalaisia, oikeita karjalaisia. Lännempänä Suomessa heitä on puolen miljoonaa. Jotkut nykynuoret sitäpaitsi välittävät vähemmistökansojenkin ihmisoikeuksista ja oikeudesta palata omaan maahan oman maan kansalaisoikeuksin ja myös pakolaisille. Laiton miehitys Suomen Karjalassa ei voi jatkua ikuisesti eikä Itä-Karjalan kuuluminen Venäjään ole kovinkaan hyvin perusteltu muuten kuin imperialistisen kolonialismin näkökulmasta.

Talouselämä-lehden mukaan täällä taantumuksellisessa Lännessä taitaa jotkut asiat ainakin lähialueilla olla jopa edistyksellisemmin hoidettu kuin entisen Varsovan liiton ja nykyisen Euraasian liiton johtajavaltakunnassa, ainakin vähemmistökansojen oikeudet. Nythän venäläiset ja venäjämieliset russofiilit lähinnä vaan riistävät alkuperäiskansoilta (mm. suomalaiskansat) öljyn ja kaasun ja metsät ym. luonnonvarat, mutta näiltä jopa oman kielen käyttöä kielletään,ks. http://www.talouselama.fi/venaja/venajalla+karsita...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minusta vihreät pystyvät parhaiten omalla esimerkillään osoittamaan millainen on se arvomaailma jota puolustamme kun puolustamme Suomea osana länttä.

Hannu Rytilä

Venäjä ei ole koskaan valloittanut Suomea Kymijokea lännemmäksi eikä niin käy nytkään.
Kyllä täällä ollaan rynnäkkökiväärit tanassa jos tulee tiukka paikka. Putin tietää sen kyllä ja Niinistö on varmasti kertonut sen hänelle kahden kesken.

Niin ja Suomettuneisuus on vain realistista järjenkäyttöä, mielestäni. Saa olla eri mieltä.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Putin varmasti tietää, että rynkyt on äkkiä tanassa, jos ruvetaan kalistelemaan. Juuri tämän takia Putin kokeileekin toisenlaista taktiikkaa (ainakin ensin). Suomettuneisuus on mielestäni varsin kaukana itsenäisen valtion toimintaa.

Toimituksen poiminnat