anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Enemmän valvontaa, entistä vähemmän järkeä

"Tulli saa 600 000 euroa lisää vuodeksi 2015 laittoman alkoholin ja tupakan maahantuonnin valvontaan.", raportoi meille Iltalehti. Tuo viinan maahantuonnin rajoittaminen on lähtökohtaisesti täysin perseestä ja puhdasta mielivaltaa. Olemme vapaakauppa-alueella ja se ei kuulu tullille pennin vertaa tuonko korin vai perävaunurekallisen. Olen syyllinen johonkin vasta kun rupean myymään viinaa eteenpäin, EN ennen sitä. Ei tällainen ennakkosyyllistäminen ole sivistysvaltion merkki. "Ei kukaan voi noin paljoa juoda, meinaat kuitenkin myydä." Nyt tätä alunperinkin täysin hanurista olevaa valvontamasysteemiä ruokitaan lisää.

Alkaa ihan aavistuksen kyrpimään tämä valtion touhu. Minkälaista kansalaistottelevaisuutta se voi odottaa, jos itse suhmuroi, kusettaa ja rikkoo omia lakejaan minkä kerkeää. Katsokaa Kevaa, Valviraa, Eviraa, Tullia, xxx valtion suojatyöpaikkafirmaa.  Minne päänsä kääntää, siellä suhmurointi ja vilunkipeli. Huumepoliisi! Haha, siis kyseisen lafkan dirikka on itse maan suurin huumekauppias! Ja toimi ihan yksin, tottakai. Hajaantukaa, ei missään mitään nähtävää.

Tietoisku väliin: valtion hevostopiston toimitusjohtaja tienaa yhtä paljon kuin pääministeri. Ai mikä ihmeen hevosopisto?! En minä vaan tiedä, mutta pakko olla todella vaativa pesti kun toimarille tuollaista liksaa tursotetaan.

Tuo Kevakin. Yhdestä sosiopaatista hommautuivat eroon, kun sen touhuista SATTUI syntymään porua, niin jo siellä seuraava silmät kirkkaina selittää ettei siinä ole mitään väärää, että eläkerahoja lainaillaan työntekijöille käytännössä nollakorolla. Harmi, että mulla on ihan väärät frendit, kun en pääse tommoseen valtion pajatsoon täyttämään taskujani veronmaksajien hilloilla. Tyhmä pyörin täällä maksajien puolella. Kyllä vanhan DDR:n valvontakomitean ylijohtajienpäälliköt liikuttuisivat kyyneliin, jos olisivat seuraamassa tätä nyky-Suomen touhua. Systeemin palvelijat voivat huseerata rauhassa ja veronmaksajat on syyllistetty ja säikytelty pelkäämään omaa varjoaan niin paljon etteivät älyä ruveta kyseenalaistamaan valvojiensa touhuja. Ai niin, sen koulun kasvattejahan tuolla politiikan ytimessä pyörii vieläkin.

Varsinaisista valtiotason toilailuista sanottakoon sen verran, ettei nyt ehkä ihan putkeen ole niitäkään hoidettu. Ollaan EU:n Venäjäpakotteissa mukana, mutta ostetaan Venäjältä ydinvoimala? Brysselissä nauretaan, että mitä perkelettä ne Jukolan pojat nyt taas keksi ja Moskovassa puidaan nyrkkiä, kun ollaan liikaa kallellaan länteen. Joka ilmansuuntaan mielinkielin eikä missään silti kavereita. Hyvä Suomi!

Jos täällä perslävessä vielä nykypäivänä viitsii asua, kun valtio motivoi kusta roilottamalla niskaan, niin rupeaa olemaan suoranainen kansalaisvelvollisuus vetää ihan kunnolla mutkat suoriksi. Taidan ensitöikseni käydä investoimassa silppurin, jonka syömäaukkoon voi jatkossa ohjata eri virastojen mahdollisia kitinäkirjelmiä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomi tekee itsestään entistä enemmän naurettavaksi jäänteeksi Neuvostoliitosta.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen
Käyttäjän timce185 kuva
Timo Leppänen

Juuri näin. Varmaan suurin osa suomalaisista tietää tämän naurettavan ongelman, mutta kukaan ei halua tehdä mitään minkään eteen.

Pekka Iiskonmaki

#3
Tuo ei Timo pidä paikkaansa. Kansa äänestää punamultavihreät hallitukseen. Suomi nousuun!

Tapani Kemppainen

Pitäähän Antti jonkun maksaa niiden 5000 egen kuukausiliksat ja vähintään 2 kk Vuosilomat ja kun ei voi tehdä kun 6 h päivässä duunia.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Liekö tuo hevosopiston pomon palkka kauaakaan noin iso ollut? Paljon taisi Henna Virkkunen (KOK) opetusministerinä saada aikaan korotuksia yliopistojen yms opistojen hyvien tyttöjen ja jätkien palkkoihin. Olisi mukavaa, jos journalistit kertoessaan tuollaisista palkoista vaivautuisivat myös tutkivalla journalismilla taustoittamaan, miten noin ihmetyttävään tilanteeseen on päädytty.

Toimituksen poiminnat