anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Palaaville jihidistisotureille tukiohjelma

Suomessa odottaa hoiva ja tuki näille palaaville sotasankareille. Kovasti ymmärtäväiset ja parasta ajattelevat virkaideologit miettivät nyt tukiryhmien perustamista tai tukityötä tekevien järjestöjen tukemista.

HS uutisoi, että on oikein mietitty hienoa exit-ohjelmaa johon haetaan mallia Tanskasta. Kas näin: "Usein viitataan edistyksellisenä pidettyyn Tanskan malliin. Siellä taistelualueilta palaajille pyritään löytämään mielekästä tekemistä tai työpaikka, ja siten vähentämään heidän mahdollista uhkaa yhteiskunnalle.

Työn etsimistä Tanskan malliin ei Suomessa harkita. Erityisesti kun nuoria on muutenkin paljon työttömänä, Mankkinen sanoo. Se voitaisiin kokea tosi epäoikeudenmukaisena, että ne, jotka käyvät taistelemassa, saisivat ohituskaistan."

Että voitaisi kokea aavistuksen epäoikeudenmukaisena? Ylevä Henki Mankkinen, ihan aavistuksen ja käsittääkseni ne siellä Tanskassa ei hae sitä ohituskaistaa terroristeiksi lähteville murhamiehille.

"Ongelma ovat henkilöt, jotka eivät halua integroitua tai luopua radikaalista liikehdinnästä. Heihin nämä toimet eivät juuri tehoa, heitä on ylipäätään vaikea identifioida", Saarinen sanoo."

Helsingin sanomien toimittaja pääsi lähelle näitä jihadistien käännytysrinkejä tässä taannoin, mutta ilmeisesti tehtävä on liian vaikea pala supolle.

"Jos kaikkia epäillään lähtökohtaisesti rikoksesta, ne jotka eivät ole syyllistyneet rikoksiin ja haluavat silti palata voivat pettyä viranomaistoimintaan ja radikalisoitua jopa enemmän", Taponen sanoo."

Luinkohan justiinsa oikein. Siis tämä Ylevä Henki Taponen on puolestaan huolissaan, että palaavat jihadistihihhulit möksähtää, jos ne leimataan?  Marjojako ne lähti sinne poimimaan alunperin?

Samaan aikaan Britanniassa: "Uuden lain perusteella palaajilta voidaan estää maahanpääsy, elleivät he suostu yhteistyöhön poliisin ja muiden viranomaisten kanssa. Maahantulokielto voi jatkua pari vuotta.

Taistelijoiksi lähtemistä suunnittelevilta aiotaan ottaa passit pois jo etukäteen, ilmoitti konservatiivipääministeri David Cameron syyskuussa."

Ilmeisesti Suomessa tilanne on se, että Supo ei uskalla nostaa hommasta äläkkää rasismileiman pelossa ja nämä muut sitten suunittelee exit-ohjelmia verorahoista. Sanoisin, että jos kyseessä on Suomen kansalaisuuden saanut, niin ensiksi passi pois ja kuuluteltavaksi. Jos kyseessä on suojapaikan saanut niin menolippu kotimaahan. Palaavilta tulisi evätä pääsi maahan kokonaan, koska a) nämä lähtivät alunperin tekemään vakavia rikoksia b) on painavat syyt epäillä rikollisen toiminnan jatkuvan Suomessa. Kyseiset henkilöt ovat erittäin vaarallisia.

Update: Ongelmahan tässä nimenomaan on se, että eihän täällä voida mitenkään tietää mitä siellä paikanpäällä on puuhailtu. Ydinpointti tässä on se lähdön motiivi ja juuri sen takia pitäisi selkeästi signaloida, että kyseinen touhu ei ole hyväksyttävää ja seuraamukset sen mukaiset.

Aivan erityisen irvokasta hommasta tekee se, että näille on tarjottu suojapaikka alunperin täältä Suomesta. On koulutettu ja on kustannettu elämistä. Nyt nämä syvää kiitollisuutta tuntevat tulevaisuuden toivot lähtevät pyhää sotaa käymään (käsittääkseni jihadistit eivät suhtaudu meihin kristityihin kovin lämpimästi). Sitten herrasväelle pitäisi exit-ohjelma polkaista verovaroin käyntiin. Ei nämä uskonnonsoturit mitään vauvoja ole, kyllä ne ihan täysi-ikäisinä sinne lähtee ja vastuu pitäisi myös kantaa sen mukaan.

No, Suomessa ei onneksi tarvitse. Voi käydä jahtaamassa ilkeitä kristittyjä pyssyn kanssa ja palata sitten exit-ohjelman hoivaan.

Ps. Mikähän on muuten KELA:n linjaus. Saako jantterit räiskiä oikein päivärahalla?

Ps. ps. Jos pidit kirjoituksesta, niin jaa se ihmeessä Facebookissa :) Kiitos!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Tuomas Järvilaki

Kyllä kunnostautuneimmat soturit vielä lyödään Mannerheimin ristin ritareiksi. Rahapalkinto päivitettynä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholma-syndrooma

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Hyvä idea. Joku prenikkahan näille pitää keksiä, että voivat sitten ylvästellä turuilla ja toreilla. Prenikkaluokat voisivat esimerkiksi perustua tapettujen kristittyjen määrään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Se taas olisi epäoikeudenmukaista kaikkia niitä kymmeniä tuhansia kantasuomalaisia rauhanturvaajina käyneitä kohtaan, jotka ovat saaneet vain pronssisen UN-mitalin. Eivätkä ole saaneet ampua edes itsepuolustukseksi.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Saksassa Exit-ohjelmat on tarkoitettu maassa oleville ihmisille, jotka ovat menneet mukaan islamistiryhmiin mutta jotka haluavat niistä eroon todettuaan, ettei tämä ollutkaan hyvä juttu. Tarkoitus on tukea irtautumista, joka voi olla vähän hankalaa, ennen lähtöä Syyriaan tms.

Palaavien islamistien suhteen ei puhuta Exit-ohjelmista vaan valvonnasta ja valvontaresursseista. Tiedustelupäällikkö Maassen sanoo, että palaajia on tähän mennessä 180. Ainakin 60 Saksasta lähtenyttä taistelijaa on kuollut tai tehnyt itsemurhan. Tämä on vähän vakavampaa kuin mitä käsitellään koulutuksia ja työpaikkoja järjestävissä syrjäytymistä ehkäisevissä projekteissa.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Ettäkö voisi sillain kivasti käydä kokeilemassa miltä homma tuntuu ja jos meno ei maistu, niin sitten odottaa pehmeä lasku? Eiköhän tässä voisi vähän selkeämmin viestiä, että jos sinne mielii räiskimään, niin takaisin ei ole tulemista. Voisi ainakin osalta se suurin into karista.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Ei kun Exit on Saksassa tarkoitettu maassa oleville islamisteille, jotka haluaa irtautua ennen kuin ovat lähteneet minnekään ulkomaille sotimaan. Saksassa on noin 32 000 radikaalia islamistia, joista 560 on lähtenyt IS:n taistelijoiksi. Näistä 180 on palannut ja 60 kuollut taisteluissa tai itsemurhaiskuissa, sanoo tiedustelupomo Maassen (laitteessa ei ole saksalaista kaksoisässää).

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Tai vähintään suljettava nämä tyypit integrointi leireille ja tarkkailtava osaavatko elää ihmisiksi ja tarpeen mukaan vapauttaa koeajalle ja arvioda heidän yhteiskuntakelpoisuutta. Ongelma on suomen vellihousu viranomaiset, jotka eivät uskalla rasismileiman pelossa tehdä päätöksiä.

Jari Vuorinen

"Suomessa odottaa hoiva ja tuki näille palaaville sotasankareille."

En käyttäisi sanaa sotasankari näistä pelleistä.Käyvät ampumassa nurkan takaa umpimähkään sarjan AK 47 rynnäkökiväärillä ja kun ovat tämän tehneet katsovat täyttänensä velvollisuutensa.

Sinkkiarkku on oikea paikka näille "sotasankareille".

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sotiin osallistuneista ainakin kolmasosa kärsii psyykkisistä jälkiseurauksista, joihin tarvittaisiin hoitoa. Suomessa asuvalta henkilöltä ei hoitoa voida evätä sen perusteella missä, ja kenen puolella on sotinut.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Monasti eniten hoitoa tuntuvat kaipaavan ne, jotka eivät ole sotaa nähneetkään.

Miten sotaan osallistuminen määritellään?

Mistä tahansa armeijasta löytyy tehtäviä, joissa ei käydä lähelläkään etulinjaa.

Henkilökohtaisesti olen puhdistanut erään ruotsalaisen sotilaan konepistoolista sen verran hiekkaa, ettei ainakaan sillä aseella olisi edes kyennyt sotimaan. Kriisialueella oltiin kuitenkin yhdessä.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Carl_Gustav_m/45

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

En tiedä voiko somalivapaaehtoisia käyttää Syyriassa sotimiseen, koska he eivät osaa arabiaa, eiväätkä näin ollen ymmärrä käskyjä.
Kuinka moni heistä osaa puhua arabiaa?

Tuomas Järvilaki

Aika moni ymmärtää tarpeeksi. On nimittäin ylpeilyn aihe lukea pyhää kirjaa arabinkielisenä. Sitäpaitsi jumala tähtää ja laskee tuulen sorron 300 m asti AK47lla siis.

Käyttäjän raimas kuva
Raimo Nurmi

Tohtori Roponen, Suomessa voidaan evätä hoito ja niin on tehtykin. Rauhanturvaajien osalta tilanne on surkea ja se vähä mitä nyt on saatu aloitettua on RAY:n varassa rahoituksen suhteen. Rauhanturvaajia on kolmattakymmentä tuhatta, kuinka monta heistä olisi avun tarpeessa ei ole tiedossani. Tuskin on valtiovallankaan tiedossa. Ei tunnu kovasti kiinnostavan. Sen sijaan nämä jihadistit tuntuvat herättäneen kukkahattutätien sympatiat. Sympatia ilmenee veronmaksajien osallistumisvaatimuksina.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Keneltä on evätty hoito, ja missä?

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Koko ajan suurenevalta määrältä supisuomalaisia mielnterveyspotilaita ja-kuntoutujia. Hoitopaikkoja vähennetään säästöjen nimissä ja sinun jos jonkun pitäisi tietää mitä avohoito" nykyisellään merkitsee. Ei yhtään mitään tai lähinnä heitteillejättöä, kun niitä tukitoimenpiteitäkin vähennetään, yllätys, yllätys, säästösyistä. Tiedätkö sinä Pekka Ropponen ylipäätään mitään reaalitodellisuudesta? Muodollista pätevyyttä näyttäisi olevan, Jääkö se aina vain muodolliseksi?

Tuomas Järvilaki

On myös näkynyt huolestuneita mielipiteitä alalla työskenteleviltä, joiden mukaan potentiaalisesti vaarallisille pannaan mömmöt taskuun ja pihalle.
Sekin, joka metrossa kuuli Jeesuksen käskevän lyödä kanssamatkaajaa kirveellä päähän.
Muuten, meidän tuomioiden lievyys johtuu siitä, ettei meillä ole varaa vankeinhoitoon. Kiinalaiset sanovat suoraan, että niskalaukaukset johtuvat juuri tuosta. Ei, en kannata, vankeinhoito voidaan tehdä paljon halvemmallakin lepokodeista luopumalla.

Toimituksen poiminnat