anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Ulkoministeriön prioriteetit, Sini Saarela ja murhamies

Silmiini sattui uutinen somalimiehestä, joka murhasi katkaisemalla pään. Ulkoministeriö on siis valpastunut kyseisen herran avuksi vaikka: a) mies murhasi raa'asti b) hän EI ole suomen kansalainen c) hän ei ole enää aikoihin asunut suomessa d) mies asuu siellä Somaliassa nykyään.  En älynnytkään, että tällaista huolenpitoa ulkoministeriön toimesta on ruvettu harjoittamaan. 

"Meillä on lain mukaan velvollisuus pyrkiä saamaan tuomion täytäntöönpano estettyä ja tuomio kumottua, sanoo kriisi- ja avustustiimin johtaja Jussi Tanner ulkoministeriöstä." (linkki uutiseen).  Että oikein "kriisi ja avustustiimi" rientää hätiin meidän rahoilla. Sanoisin tähän kyllä, että Jussilla ja sen tiimillä siellä ulkoministeriössä on prioriteetit pikkasen hakusessa.  

No entäs sitten Sini Saarelan Greenpeace kohu. Ei ollut ulkoministeriön Jussi rientämässä tiimeineen Sinin avuksi, vaan yksin sai tyttö värjötellä linnassa ja toivoa parasta. Onkohan tässä tulossa ihan höperöksi koko ukko, mutta minusta tämä menee jo aika hullunkuriseksi touhuksi.

Ei tässä somalimiehen tapauksessa nyt varsinaisesta oikeusmurhasta voitane puhua ja kyseinen mies vieläpä rötösteli omassa maassaan.  Onko ulkoministeriössä mahdollisesti enemmänkin yhtä järkeviä hankkeita vetämässä siellä sun täällä? Jostain muualta ne on nämäkin resurssit pois ja ehkä jossain tuolla joku onneton toivoo Jussin tiimiä avukseen...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Ehkä heillä on tekemisen puutetta ja olisi kiva päästä käymään Somaliassa.? Muuten asiaa on vaikea ymmärtää..

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mutta mutta kyseessähän on Somali, joka on asunut jonkin aikaa Suomessa. Huom. siis Somali!

Juhani Penttinen

HS 13.11 kirjoittaa että ko. miehellä mitä ilmeisemmin on mielenterveysongelmia:

"'''Hän oli puhunut ja käyttäytynyt oikeudessa sekavasti. Hän ei kyennyt antamaan mitään selitystä teolleen. Myös miehen omaiset Somaliassa ja Suomessa ovat sitä mieltä, että hänellä on mielenterveysongelmia."''

Miestä ei oltu toimitettu mielentilatutkimukseen. Islamin lainkaan mukaan mielisairasta ei saa tuomita kuolemaan.

Suomi kai pyrkii vaikuttamaan siihen että mies saisi asiallisen oikudenkäynnin mielentilatutkimuksineen.

HS 13.11 lähteen mukaan "Somalian viranomaiset ovat Suomen yhteenottojen jälkeen alkaneet pohtia mielentilatutkimuksen teettämistä ja asian mahdollista uutta käsittelyä oikeudessa "

Konsulipalvelulaki lienee tässä ulkoministeriön ohjenuorana ja sen 1.Luvun 2§

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1999/19990498

Sini Saarelaa ei uhannut kuolemantuomio. Sinin mielenterveyteen en ota kantaa.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Onhan Eki siellä ulkoministeriössä Hamasin kunniatohtori...

Jonas Hellgren

Kuka virkamies haluaa lähteä jonnekin arktikaan pelastamaan Siniä? On aivan eri asia lähteä mukavan tiimin kanssa aurinkoiseen ja lämpimään Somaliaan keskellä pahinta kaamosta. Prioriteetit ovat täysin kohdallaan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Kohta ilmoittautuu se Basaramban advokaatti verovaroilla maksettavalla sitoumuksella avustajaksi. Tämän jälkeeen alkaa hirvittävä kilpailu käräjäoikeuksien kesken, kuka saa jutun listoilleen ja aikanaan koko henkilökunnan sukulaisineen tutusmiskäynnille ao paikkaan. Naistuomarille (jos näin sattuu) vaateraha ja säkkiä sovittamaan ja jonka Katri Niskanen tuunaa jopa Itsenäisyyspäivän-juhlaan sopivaksi.
Kustannusarvio siinä 2 milj. Euroa eli 1 Reumasairaalayksikkö selvennykseksi sellaiselle, joka ei hahmota nollia oikein (lukumäärä) jonkin luvun perässä.

Alexius Manfelt

Ystävät kalliit, Ironmistress, joka suhtautuu melkoisen nuivasti mamuihin, tuo esille hyvin mielenkiintoisen ja inhimillisyyttä henkivän näkemyksensä blogissaan. Kannattaa lukaista: http://takkirauta.blogspot.fi/

Toimituksen poiminnat