anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

80/20-sääntö & valtion sumutus

  • 80/20-sääntö & valtion sumutus

Noita suomen dokaustilastoja jos katsotaan, niin suurin osa suomalaisistahan on varsin raitista porukkaa. Itse THL tietää raportoida meille seuraavaa: "Alkoholinkulutus jakaantuu väestössä hyvin epätasaisesti. Vuoden 2008 Juomatapatutkimuksen mukaan eniten juova 10 prosenttia väestöstä juo 50 prosenttia kaikesta alkoholista ja eniten juova viidennes juo 68 prosenttia kaikesta alkoholista."

Siis 10% porukasta on varsinaisia loppasuita ja juoda roilottaa puolet kaikesta ja 20% ryyppää lähes 70% brenkuista?! Tämähän käänteisesti tarkoittaa, että ns. normijantteri juo suorastaan häkellyttävän vähän. Ai niin, tähän kun vielä lisätään se, että nuorten juominen on  jo pitään ollut laskutrendissä, niin kohtahan meillä on varsinainen körttimeininki!

THL kuitenkin harjoittaa viiltävää logiikkaa ja tietää, että: "Alkoholihaittojen ehkäisyä ei kuitenkaan tulisi kohdistaa ainoastaan suurkuluttajiin tai alkoholin ongelmakäyttäjiin, vaan haittojen ehkäisytalkoisiin pitää saada mukaan myös tavalliset suomalaiset alkoholinkäyttäjät, jotka eivät välttämättä juo alkoholia kovin usein."

Eli tilanne tällä hetkellä on se, että tuo pieni vähemmistö joka vetää viinaa ämpärillä, aiheuttaa suurimman osan niistä vakavista ongelmista ja kustannuksista. Toisaalta tämä porukka kyllä laskee penninsä tarkkaan ja suosioo varmasti Viron halpaa viinaa. 

Kaikkinensa aika hankala saada otetta tuosta THL:n johtopäätöksestä, mutta tästä ilmeisesti johtuu jatkuva toitotusta kuinka me ollaan niin rupusakkia, että brenkku pitää vetää kokonaan valtion myymälöihin, että veroja korottaa, että saatavuutta karsia jne. jne. Ei se niin nokonuukaa, jos todellisuus ja valtion virallinen totuus ei nyt ihan kohtaakkaan. 

Tai hetkinen, eihän ne niin hölmöjä voi olla.

Ongelmista renkuttaminen on valtion tapa sumuttaa äänestäjiä ja veronmaksajia, että nämä eivät kyseenalaistaisi valtion todellisia motiiveja. Lukujen valossa motiivi ei suinkaan voi olla kansanterveydellinen, vaan näyttäisi olevan - ei pelkästään verojen kerääminen -  myös viinan vähittäismyyntien katteiden ahmiminen omaan laariin, terveydellisten seikkojen varjolla ja monopolin turvin.  Elämme kuitenkin jo 2000-lukua ja onkin syytä kysyä onko valtion tehtävä sotkeutua kulutushyödykemarkkinoille.

Jos valtio todella haluaisi puuttua ongelmiin, se investoisi A-klinikoihin ja lopettaisi normiryypiskelijöiden kiusaamisen. Lisää siis ammattimaista päihdehuoltoa ja vähemmän bullsittiä, normiryypiskelijöiden rahastamista, syyllistämistä ja kiusaamista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat