anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Venäjä häärää jo Viron kimpussa ja suomalainen media vaikenee?

  • Bäckman kommentoi Sarasvuo kohua blogissaan http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/03/backmanin-haastattelu-ratkaiseva-syy.html?m=
    Bäckman kommentoi Sarasvuo kohua blogissaan http://kohudosentti.blogspot.fi/2014/03/backmanin-haastattelu-ratkaiseva-syy.html?m=

Muutama tunti sitten (19.3) Reuters julkaisi Suomen kannalta erittäin huolestuttavan uutisen: "(Reuters) - Russia signaled concern on Wednesday at Estonia's treatment of its large ethnic Russian minority, comparing language policy in the Baltic state with what it said was a call in Ukraine to prevent the use of Russian."

Päivällä tuli myös toinen (mahdollisesti) mielenkiintoinen uutisen ripe Economistin sivulauseessa: "At a meeting of foreign ministers in Brussels, Poland had tried to re-open the list to add the three senior Russian officials on the American list, but diplomats said the effort was beaten back by, among others, Finland."

Siis hetkinen nyt? Ketkä suomen poliitikoista siellä vastustivat venäläisten nimien lisäämistä sanktiolistaan? Miksi? Mitkä muut maat? Ketä venäläisiä? Suomen mediasta en taaskaan löytänyt mitään. Ja päivällä uutisoitiin, että Sarasvuo on sotkettu Venäjällä propagandaan Bäckmanin toimesta. Mitä siellä Venäjällä oikein uutisoidaan tarkalleen? Onko Putinin "Suomessa voimakasta Venäjä-vastaisuutta"-mediakampanja alkanut? On muuten oireellista, että Sarasvuo sai kenkää heti tuon Bäckman-jakson jälkeen. Kyllähän vieraan kannat oli ennakkoon tiedossa, mutta saiko "väärä" mies sittenkin liikaa huomiota ja päällystö otti puukon käteen ja tuikkasi sen Sarasvuon selkään? Outo juttu.

Putinin päätä ei todella kylmää, jos tuo Reutersin uutinen pitää paikkansa, onhan Viro NATO-maa. Nyt alkaa pahasti näyttämään siltä, että kohta tykkitorni kääntyy kohti riippumatonta Suomea ja voidaan vain arvailla seuraamuksia. 

Mitä näistä. Onneksi hallitus vakuuttelee ettei hätää ole, vaikka uutiset maailmalta Venäjän ja Putinin toimista antavat täysin päinvastaisen kuvan. 

Hallitus on lähinnä viestittänyt, että natoon ei ole aiheellista hakea (koska Venäjä ei pitäisi siitä?), maamiinoja ei tarvita takaisin (koska Venäjä ei...?), strategisesti tärkeiden kohteiden lähistöiltä on myyty suuria maa-alueita venäläisille (ei kiinnosta ketään), puolustusvalmiutta heikennetty vuosi vuodelta ja Ilkka Kanervaa myöten on sanottu ääneen ettei nykyisellä puolustusbudjetilla puolusteta koko Suomea.  Ei nyt ihan järkihommalta vaikuta.

19.3 tulleessa YLE:n A-talkissa tilannetta "analysoimassa" oli Esko Aho, joka on nykyään East Officen (venäjällä toimiva lobbaritoimisto) puheenjohtaja ja Heikki Talvitie Suomi-Venäjä seuran pj. Näiden nyt ei voi hyvällä tahdollakaan olettaa antavan puolueetonta, objektiivista kantaa asiaan. Herrat lähinnä nostivat esiin venäjän kaupan tärkeyttä ja kuinka me tarvitaan se venäläinen uusi ydinvoimala. Yllätys.

Uskon, että moni kanssaveljeni jakaa huolestuneisuuteni ja haluaa tietää suomen medialta - missä nyt oikeasti mennään ja mikä on hallituksen kanta, vai onko se perinteinen pää pensaaseen? Onko kädet kulisseissa nostettu pystyyn ja olemme jo palanneet Venäjän sateliittivaltioksi? Vai ollaanko me nyt pelattu niinkin ansiokkaasti, että ollaan rähmällään sekä itään että länteen, muttei yhtään todellista kaveria missään ilmansuunnassa?

Huhuu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tänään käynnistynyttä mittavaa sotaharjoitusta Suomen rajan tuntumassa yritettiin pitää jollain tavoin vakan alla ja matalalla profiililla tiedostusvälineissä pitkälle iltapäivään. Myös illan pääuutislähetyksessä sitä ei nostettu alkuklipiksi, vaan asia kerrottiin lyhykäisesti ilman ennakkomainostusta muiden uutisten jälkeen.

Uutisessa korostettiin, että Venäjä on sanonut, ettei harjoitus liity Ukrainaan mitenkään. No, kukapa sitä odottaisikaan. Sehän liittyy Suomeen.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Kiitos Juha! Tärkeä pointti minkä ihan kylmästi unohdin, mutta siinähän se tuli.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Miten media voisi tietää kun ei kukaan tiedä? Putinilla näkyy olevan vauhti päällä. Venäjän parlamentissakin monet ovat kauhuissaan.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Kun seurasi pääministeri Medvedevin ilmeitä presidentti Putinin puheen aikana tuli mieleen, mitähän Medvedev mielessään ajatteli. Samaan aikaan kun suurin osa muusta kuulijakunnasta ( huom. eivät kuitenkaan aivan kaikki ) taputtivat ja hurrasivat Putinille, Medvedvin ilmeet eivät olleet yhtä innostuneen näköisiä. Mahtoiko Medvedev, asioista keskimääräistä kuulijaa hieman enemmän tietävänä , sisimmässään aavistaa, että ehkä kaikki ei sittenkään mene niin kuin on suunniteltu ?

Olisi myös ollut mielenkiintoista tietää ulkoministeri Lavrovin ajatukset, kun hän täysin ilmeettömästi kuunteli presidenttinsä puhetta, Lavrovin vieressä istuneesta puolustusministeri Shoigusta puhumattakaan. Molemmat herrat tuntevat varmasti melko tarkkaan läntiset vastapelurit ja niiden resurssit tiukan paikan tullen.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Katso myös sen Matvienkon ilmettä, tyypillinen yrmy metron aamuliikenteessä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Kiinnitin huomiota Medvedevin ilmeisiin, oli aika huolestuneen näköinen. Jotkut uskalsivat olla taputtamatta, jotkut taputtivat vastahakoisesti.
Jos jotkut tosiankiin tajuaisivat, että presidentin todellisuudentaju on häiriintynyt, onko kenelläkään mahdollista puuttua tilanteeseen?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Tuossa kielikysymyksessä näyttää olevan jonkinlaista ristiriitaa Venäjän politiikassa.

Kovasti ollaan huolissaan Venäjän rajojen ulkopuolella olevien venjänkielisten oikeudesta käyttää venäjää sekä heidän muista oikeuksistaan. Samaan aikaa Venäjän rajojen sisäpuolella vähemmistöjen kielikysymykset ja kansalliset oikeudet ovat olleet rempallaan. Konkreettinen esimerkki on Marin tasavallan tilanne.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Marin_tasavalta

Luulisi, että Venäjällä olisi näissä asioissa tekemistä omien rajojen sisäpuolella, ennen kuin alkaa huseeraamaan rajojensa ulkopuolella.

Usein on tullut mieleen myös se, että eikö Venäjän kannattaisi panna taloutensa kuntoon ensiksi, ja sitten alkaa vasta rakentamaan uudelleen menetettyä Neuvostoaikaista suurvalta-asemaansa. Muuten suurvallan jalat ovat taas enemmän tai vähemmän savijalkoja. Kansallisen ylpeyden rakentaminen sotilaallisen uhoilun varaan on lyhytnäköistä näin internet-aikakaudella.

Käyttäjän perttikostiainen1 kuva
Pertti Kostiainen

Ei kannata pelätä, korkeintaan menee henki mutta nussimalla se on saatu

Käyttäjän JouniM kuva
Jouni Minkkinen

Muiden ilosta on turha ihmisen iloita, elää vain omaa elämäänsä...

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Saattaa kunta- ja SOteuudistus edetä varsin ripeästi merkeistä päätellen. Yksi kunta ja yksi terveyspiiri, Uralin itäpuolella sijainti. SRV siirtää pokasahoja,lekoja lapioita ja petkeleitä ja vasaroita ( ei sähkötyökaluja) jottei tarvitse aloittaa maakuopasta lopunajan ensimmäisiä päiviä. Kunnanjohtajaksi on tarjolla yksi mummojen parissa puuhaillut, varsin hiljaa viime aikoina ollut solmionoikoja. Terveyspiiriä voi johtaa vaikka joku wuolijokelainen.
Feministit ovat tyytyväisiä, naisen rupla on miehen rupla eikä tarvitse kuin vaakamambota ympäröivään varuskuntaan komennetuille. Kelpaa varmaan monelle miehimyksellekin, sillä vaihtoehtona on tietoppatroikat ympäri ämpäri, kanaviahan on jo riittävästi.

Käyttäjän hautakangas kuva
Ville Hautakangas

"Onko kädet kulisseissa nostettu pystyyn.."

Kädet on nostettu pystyyn julkisesti, ja kansainvälisillä areenoilla. Ukrainan lisäksi, Suomen hallitus on pettänyt myös ainakin Baltian, Puolan, Yhdysvaltain, sekä Ruotsin ja Norjan luottamuksen. Yhteistuumin Saksan ja brittien kanssa.

Putinin maanantainen puhe oli jotain, mistä Göbbelskin olisi ylpeä. Siinä sulkeutui taas yksi ikkuna diktaattorin pysäyttämiseksi, Ukrainakin on jo painostettu vetämään joukkonsa Krimiltä.

Päättäjämme tietenkin luottavat, että nyt se Venäjä on tyytyväinen, eikä enää yritä mitään, rauha meidän ajaksemme ja blah blah.

Seppo Paasikallio

Venäjän vaatimukset kielipolitiikassa ovat hyvin pienet verrattuna suurvalta Ruotsin toimiin. Sieltähän RKP hakee heti apua kun Suomessa yritetään järkeistää asioita niin, ettei ihan kaikkien Suomessa tarvitsisi opiskella pakkoruotsia.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

Omasta mielestäni tilanne on tuonnut meillä esiin suomettumisen ajan vastenmielisimmät piirteet eli häikäilettömän opportunismin ja kylmän kyynisyyden. Unohdamme täysin sen, että jopa suomettuneen ajan presidentit Paasikivi, Kekkonen ja Koivisto pyrkivät säilyttämään ihanteensa ja vaikeissakin olosuhteissa auttamaan neuvostovallan alle jäänneitä naapureita eivätkä koskaan virallisesti hyväksyneet esim. Baltian maiden miehitystä. Noin esimerkkinä Kekkonen muistetaan sankarina Virossa vuoden 1964 vironkielisestä puheestaan Tarton yliopistossa tai Koivisto tuki peitellysti opetusministeriön kautta Viron itsenäisyysliikettä.

Viime päivinä olen pannut merkille, että suuri osa näistä poliittisen kentän uusista tekijöistä hakee kannatusta jostakin suomettumisen ajan nostalgiasta ja viljelee tuota opportunismin ja kyynisyyden henkeä. Erityisesti tässä ovat kunnostautuneet Perussuomalaiset ja Itsenäisyyspuolue.

Markku Lehdolle Venäjän taloudesta: Putinilla oli korkean energian hinnan aikaan historiallinen tilaisuus tehdä uudistuksia Venäjän talouden neuvostoaikaisissa perusrakenteissa kuten raskasmetalliteollisus ja puolustusteollisuus. Uskallus vaan puuttui ja ne toimvat edelleen neuvostoajan tuhlailevilla ja tehottomilla menetelmillä ja pysyvät pystyssä vain maan sisäisillä tulonsiirroilla ja valtion tilauksilla. Noin esimerkkinä puolustusteollisuudessa työskentelee edelleen n. 20% työvoimasta, tämän voi ymmärtää vain sitä taustaa vasten, että tavoitteeksi ei ole asetettu hyvinvointia vaan valtapiirin turvaaminen ja laajentaminen voimapolitiikalla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kekkonen oli häikäilemätön opportunisti, jonka suunnaton ylimielisyys on periytynyt esimerkiksi Ahoon ja Talvitiehen. On kuin Ukrainaa ja ukrainalaisia ei olisi enää olemassakaan.

Kekkosen vuoden 1964 puhe Virossa ei ole sankaritarina, hän meni sinne miehittäjän kutsusta. Esimerkiksi Helsingin ETY-kokouksessa 1975 Baltian miehitystä vastustavat mielenosoittajat siivottiin kaduilta.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

En todellakaan ole Kekkosen fani. Mutta ei häntä pidä nähdä yksinomaan mustavalkoisesti; Kekkonen ei kertonut etukäteen pitävänsä puheen viron kielellä ja vierailun seurauksena avautui suora laivayhteys Helsinkiin joka kaikesta huolimatta oli pitkässä juoksussa hyvä asia Virolle.

Ja virossa Kekkonen muistetaan nimeomaan tuosta puheesta, se tulee melkein aina esiin kun keskustelee vanhemman polven virolaisten kanssa ja sitä pidetään ajassaan harvinaisena tuen osoituksena Viron kansalle.

Koiviston toiminta oli peitellympää ja Virolaiset muistavat sen sijaan Koiviston toppuuttelut itsenäisyyspyrkimysten suhteen. Virallisella tasolla Koiviston tuki on kuitenkin tunnustettu ja siitä häntä on usein kiitetty.

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Kekkonen ja Koivisto ei kyllä kovin korkeita pisteitä saa meikäläiseltä. Koskien Kekkosta - kannattaa lukea Lehtisen kirjoitus miehestä http://www.lasselehtinen.net/content/view/31/100/l...

Kyllä tämä vahvasti alkaa näyttää siltä, että rähmällään ollaan itään sun länteen, eikä yhtään kaveria. Suomi on pelannut itsensä nurkkaan.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Sotavarusteteollisuuden poisoppiminen ydinosaamisestaan ei ole helppoa. Muistan kun NL:n romahtamisen jälkeen puhuttiin, että sotateollisuus muuttaa tuotantoaan niin, että se alkaa tuottamaan kulutustavaroita. Siitä ei sitten ole sen jälkeen kullunut mitään.

Läntisessä naapurimaassamme kuulemma yritettiin samaa. Sikäläinen tykkitehdas päätti kokeilla traktoreiden rakentamista. Traktori oli kyllä hyvä, mutta se maksoi kolme kertaa sen mitä Volvon traktorit maksoivat. Nykyjään tuo em. tehdas näyttää edelleen keskittyneen perinteiseen osaamiseensa.

Käyttäjän harripihl kuva
Harri Pihl

No jaa, mullakin on tuolla pari entisen tykki- tai kivääriteollisuuden tuottamaa traktoria, tekevät edelleen paperikoneitakin. Eli kyllä se muutos on mahdollinen jos halutaan, Venäjällä ei ole haluttu.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

No worries, nou hätä. J.Putkinen on jo matkustanut järjestelemään Viron kodinturvaa, kun ei ole näillä palstoilla näkynyt. Ja monen muunkin tulisi ajatella Viron avustamista, jos tilanne oikeasti kärjistyy, vaikka sotilaallinen avustamisvastuu kuuluukin nykyään NATO-naapureille.

Heikki Tala

Kerroin jo vuosia sitten julkisuudessa, että Suomen on nopeasti yhdenmukaistettava kielipolitiikkansa ja kielilainsäädäntönsä pohjoismaisen mallin mukaiseksi. Jo vuonna 2009 lähetin käännöksen Ruotsin kielilaista kaikille kansanedustajille.

Olen myös kertonut, että ruotsin kielen järjenvastainen asema Suomessa tulee aiheuttamaan katastrofin, kun nopeasti kasvava venäjänkielinen vähemiistö vaatii samat oikeudet venäjän kielelle kuin ruotsilla on.

Kukaan ei voi sanoa, etteikö asiasta ole annettu ennakkovaroitusta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

USA on luvannut sijoittaa sotilaitaan Balttiaan. Joten tilanne varmaan rauhoittuu?

Käyttäjän anttihalonen kuva
Antti Halonen

Balteilla tuskin on suurempaa hätää, lähinnä epämääräistä häirintää ja mellakointia. Suomi tässä saattaa ihmeissään vielä olla.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Millä logiikalla tuollaisia päättelet?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #27

Hänhän varoitti liittymästä Natoon. Minusta on varsin järjellistä, että rajojen tuntumassa sijaitsevat ohjustukikohdat koetaan uhkana.
Minusta pelottavinta on, että on annettu liikaa valtaa yhdelle henkilölle.

Käyttäjän KaiAuvinen kuva
Kai Auvinen

Kuka uniaan uskoo, se varjoaan pelkää

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Suomen kielipolitiikka - jo pelkästään pakollinen ruotsin kieli ja virkamiesruotsin vaatimus - sortaa maahanmuuttajiamme ja tietysti myös venäläisvähemmistöämme:

http://vmlouek.puheenvuoro.uusisuomi.fi/163556-ruo...

Mitä ihmeen maamme ja "koko maailman" vähemmistöpolitiikan joka paikan eksperttejä nämä RKP-laiset muka ovat? Pikemminkin hääräävät kuin pukki kaalimaan vartijana!!!

Toimituksen poiminnat