anttihalonen Ainainen yrittäjä, ei koskaan maalissa

Kytätään toisiamme

Piti pari kertaa oikein hieraista silmiään, että onkohan tämä nyt ihan totta.

"– Kannabisaiheinen koru, hihamerkki tai muu viesti pukeutumisessa kertoo nuoren positiivisesta suhtautumisesta huumeisiin, perustelee kenttävalvontaryhmää johtava ylikonstaapeli Janne Aro-Heinilä Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

– Olemme ohjeistaneet kaduilla huumevalvontaa tekeviä poliisejamme, että tämä on yksi niistä asioista, joihin poliisin tulee viranomaisena reagoida.

Lain mukaan viranomaisen velvollisuus on tehdä lastensuojeluilmoitus, jos uhkana on lapsen kasvun tai kehityksen vaarantuminen."

Näin meille uutisoi Turun Sanomat.

Siis kannabisaihenen koru voi laukaista lastensuojeluilmoituksen ja ties mitä muuta? Eihän tämä voi olla totta. Alkaako valtio nyt vakavissaan rankaisemaan ei-tykkäämistään esteettisistä merkeistä tai vaatetuksesta? Ehdotankin, että valtio julkaisee katalogin hyväksymistään asioista ja koruistaan ettei nyt vaan rävähdä merkintää tai tule lastensuojeluvirannomaiset kimppuun.

Tässä mennään jo Orwellimaisesti ajatusrikos-asteelle: kuitenkin teet jotain tuhmaa, kun kerran pukeudut tuolla tavalla.

Entäs sitten poliisin uusi nettivinkki-palvelu?

"Nettivinkki-lomakkeet käsitellään Keskusrikospoliisissa, joka seuloo vinkit eteenpäin paikallispoliisille. Vinkit on jaettu viiteen luokkaan: huumausaineet, petokset, rasistiset rikokset, väkivaltarikokset ja muut turvallisuusuhat. Luokista viimeinen on suosituin: lähes puolet vinkeistä annetaan tähän kategoriaan."

Kertoo meille YLE. Poliisi siis utilisoi kansalaiset tekemään valvontatyötä itselleen. Ehkä tässä on hyvä tarkoitus takana, mutta kyllä tämä aika oireellista jo on. Väkisinkin hiipii vanha sanonta mieleen: tie Orwellimaiseen kyttäyssysteemin on kivetty hyvillä aikomuksilla. Kerrostalokyttääjä käräyttelemässä nuorisoa hihamerkeistä? "Jaahas, täällähän on KANNABISSYMBOLI." Haha, miettikää nyt.

Fasistisen kyttäsysteemin viimeinen huippu ja läpimurto on se, kun ihmiset alkavat sensuroimaan itse itseään systeemin ja naapurien pelossa. Silloin työ on saatettu päätökseen.

Mutta lisää kyttäystä, sitä tämä kansa haluaa ja sitä se myös saa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Nettivinkit-lomakkeella voi tehdä ilmoituksen Internetissä havaitusta epäilyttävästä aineksesta, siis esim. Kommentista mutta ei epäilyttävästä kommentoijasta, joka istuu kannolla kommentoimassa.

Mikko Saarinen

Tavallisten kansalaisten huumevalistusta tuliskin lisätä. Esim. miten tunnistaa marihuanan haju tai miten tehdä lastensuojeluilmoitus mahdollisesti huumeita käyttävästä lapsiperheestä.

Lasten suojeleminen on meidän kaikkien aikuisten asia. Kynnys puuttua huumeperheiden ongelmiin tulisi olla matala.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Niin olisihan se rehellistä kansalaisille myöntää että kannabis ei ole heroiiniin verrattava aine, ei siihen voi kuolla. Omassa blogissani lähetin terveisiä Päiville, mutta sunkin kannattaisi käydä yks niistä videoista käydä katsomassa.

Käyttäjän KalleSalo kuva
Kalle Salo

Kyylääminen kuuluu dystopiaan ja on muuten tunnusomaista ainoastaan vainoharhaisille tärähtäneille vanhoille naisille, joilta on jäänyt jotain pahasti saamatta. Ihmiset, ylläri, kyylääminen ei siis ole positiivinen asia vaan sitä toista sorttia. Kyylä ei koskaan ole oikeasti huolissaan siitä mistä väittää välittävänsä, vaan tykkää vain kyylätä. Sitä vastoin sivistyneiden keskuudessa mennään ensin juttelemaan kahden kesken jos on jotain sanomista, ja viranomaiseen turvaudutaan äärimmäisenä hätäkeinona. Ilmeisesti tämäkin sanomattakin selvä asia pitää selvittää.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Huostaanotto on kovaa bisnestä.

Toimituksen poiminnat